• Toekomstvisie NFK

  Onze ambitie
  In 2021 is NFK een krachtig onafhankelijk netwerk van kankerpatiëntenorganisaties in Nederland, voor alle (ex)kankerpatiënten en hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker.

  Lees meer
 • Is uw seksualiteit veranderd na de diagnose kanker?

  Welke vragen heeft u over seksualiteit na kanker? De diagnose kanker heeft ingrijpende gevolgen. Ook op het gebied van seksualiteit en intimiteit kan iets veranderd zijn. De samenwerkende kankerpatiëntenorganisaties ontvangen regelmatig signalen dat op dit gebied nog weinig antwoorden te vinden zijn. Tijd voor actie dus.

  Lees meer
 • Vertrek NET-groep uit NFK

  In de ALV van 14 december 2016 is door de leden-kankerpatiëntenorganisaties ingestemd met het voornemen van het bestuur tot schorsing, gevolgd door opzegging, respectievelijk ontzetting van de NET-groep uit het lidmaatschap van NFK.

  Lees meer
 • ‘Soms is het van levensbelang dat artsen richtlijnen loslaten’

  Artsen volgen richtlijnen voor de behandeling van kanker niet altijd op. Dit blijkt uit een recent gepubliceerde onderzoek van NIVEL en IKNL.

  Lees meer
 • NFK deelnemer aan KWF-politiek-café over dure geneesmiddelen

  Op 8 februari organiseerde KWF in aanloop naar de verkiezingen een politiek café over toegankelijkheid van dure geneesmiddelen.

  Lees meer

Patiënteninformatie

Vind uw specifieke kankerpatiëntenorganisatie, informatie over alle aandoeningen en leven met kanker.

Patiëntenbelangen

Wat kankerpatiëntenorganisaties doen voor een betere kwaliteit van leven, een betere kwaliteit van zorg en een betere toegang tot zorg.

Mens en kanker

NFK is de koepelorganisatie van 20 kankerpatiëntenorganisaties, die onafhankelijk werken voor de vele mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Onze speerpunten zijn belangenbehartiging, patiëntenparticipatie en informatievoorziening. Met als doel een betere kwaliteit en toegankelijkheid van zorg, en een betere kwaliteit van leven.
Lees meer

Zoeken op Kankerpatiëntenorganisatie

Zoek op aandoening

Mijn leven met kanker

8 april 2017

Infodag Stichting Melanoom

Lees Meer
9 februari 2017

NFK en KWF roepen op tot actie voor betaalbare kan...

Lees Meer
4 februari 2017

Wereldkankerdag 2017 Aandacht voor naasten van kan...

Lees Meer
1 februari 2017

Uitbehandeld maar niet uitgepraat

Lees Meer