Onze doelen

Passende zorg in het juiste ziekenhuis

We willen dat alle mensen met kanker de allerbeste zorg ontvangen; kankerzorg naar de laatste inzichten, gespecialiseerd per kankersoort en passend bij ieders persoonlijke situatie.
Lees verder Alle doelen

Goed leven met kanker

Wij maken ons sterk voor de kwaliteit van het dagelijks leven van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten, zodat zij, passend bij hun mogelijkheden en wensen, kunnen blijven meedoen in de samenleving.
Lees verder Alle doelen

Gelijke toegang tot innovatieve behandelingen en diagnostiek

Wij streven ernaar dat alle mensen met kanker optimale toegang krijgen tot de juiste diagnostiek en behandeling op het juiste moment.
Lees verder Alle doelen

Vroegtijdige opsporing van kanker in (hoog)risicogroepen

Wij zetten ons in voor de verbetering van vroegtijdige opsporing van kanker om de gevolgen van de ziekte en eventuele behandelingen te beperken.
Lees verder Alle doelen

Inbreng van patiëntperspectief bij wetenschappelijk onderzoek en richtlijnen

Wij laten de stem van de patiënt horen bij richtlijntrajecten en bij de advisering over onderzoeksaanvragen, waardoor de zorg uiteindelijk beter aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt.
Lees verder Alle doelen

Laatste blogs

Alle blogs
 1. Maandag 4 september 2023 is het voor de 14e keer ‘World Sexual Health Day’ of de ‘Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid’. Een uitgelezen kans voor een reminder: Maak seksualiteit en intimiteit bij kanker bespreekbaar.
  Lees verder
  Aize de Boer
  Belangenbehartiger Goed leven met kanker
  DSC9714 1
 2. De Volkskrant publiceerde een artikel over hoe medisch specialisten van het Prinses Máxima Centrum samen met Vereniging Kinderkanker Nederland iets moois besloten te realiseren; expertise en patiënten bij elkaar brengen om de zorg nóg beter te maken.
  Lees verder
  Irene Dingemans
  Programmaleider Kwaliteit van zorg
  DSC9818 1

Doneer je ervaring en help anderen met kanker.

Bekijk de video

Zet je in

Zet je in voor NFK en haar kankerpatiëntenorganisaties. Bekijk onze oproepen om te zien hoe jij kan helpen.
Bekijk de oproepen