Borstkankervereniging Nederland is per direct op zoek naar een Belangenbehartiger (24 uur) met de focus op optimale zorg vanuit patiëntenperspectief.

Komende jaren verwachten we grote veranderingen in de zorg, door het Integraal Zorgakkoord, het tekort aan personeel en de toenemende zorgvraag. Wij als organisatie bewaken de belangen van de ex-borstkankerpatiënt, mensen met erfelijke aanleg, met uitgezaaide borstkanker en naasten.

Wat ga jij doen?

We zoeken iemand die zich met passie inzet voor de borstkankerzorg en hier een duidelijke visie op heeft. Als belangenbehartiger zet je je in voor de rol van de patiënten en de patiëntenorganisatie in de borstkankerzorg. Ook durf je kritisch en constructief belangen te behartigen waarbij je nauw samenwerkt met collega’s en vrijwilligers.

Thema’s waar we ons sterk voor maken en waar jij een bijdrage in levert zijn het verder implementeren van de doelen om kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van mensen met uitgezaaide borstkanker te verbeteren. Ook help je mee met het verbeteren van de zorg door gebruik te maken van data of door bij te dragen aan de vertaling van ‘passende zorg’ voor een borstkankerpatiënt.

Je werkt samen met zorgprofessionals, maar je ondersteunt ook patiënten door te zorgen voor meer onderzoek, herkenning, erkenning en goede voorlichting.

Wie zijn wij? 

Borstkanker treft veel mensen, 1 op de 7 vrouwen en ongeveer 130 mannen per jaar! Het treft niet alleen deze mannen en vrouwen, maar ook hun naasten. Borstkankervereniging Nederland (BVN) is er voor al deze mensen. Wij kennen hun verhalen, ervaringen en vooruitzichten. Wij helpen hen om een antwoord te krijgen op hun vragen We streven naar continue verbetering van het traject waarmee zij te maken hebben. Daarnaast staan we hen bij met goede informatie, belangenbehartiging en lotgenotencontact.

BVN is meer dan 40 jaar en is één van de grootste kankerpatiëntorganisaties met bijna 6000 leden en 250 vrijwilligers. Ons bureau is gevestigd in Utrecht, waar we hybride werken met 10 parttime medewerkers.

We zijn benieuwd naar jou!

Heb jij lef, overtuigingskracht, een sterk netwerk in de (borstkanker)zorg en ben je op de hoogte van knelpunten, problemen en vragen in deze wereld? Ben je een strategisch denker die een sterke stem kan geven aan (ex-)borstkankerpatiënten, hou je van projecten en ben je vooral ook een samenwerker en verbinder? Wie weet ben jij dan de belangenbehartiger die wij zoeken. 

Je professioneel profiel:

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Kennis van de (organisatie van de) mamma-oncologische zorg is een pré. 
 • Sterke affiniteit met de doelstellingen van BVN
 • Kritische, leergierige en zelfreflecterende houding. 
 • Goede communicatieve vaardigheden (afstemmen met verschillende doelgroepen).
 • Denkt kansengericht, zowel beleidsmatig als voor funding. 
 • Gestructureerd, planmatig en heeft overzicht.
 • Flexibel: in staat mee te bewegen met een continu veranderend werkveld.
 • Is kostenbewust.
 • Kan probleemoplossend denken. 
 • Ervaring in het werken met vrijwilligers.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
 • Ervaring met en in staat om te spreken op openbare bijeenkomsten. 

Wat bieden wij je? 

We bieden je een uitdagende, zelfstandige baan met werk dat ertoe doet. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid. Werken bij BVN is geen 9 tot 5 baan en dat geeft je flexibiliteit om je eigen agenda in te delen. Je krijgt leuke collega’s die inhoudelijk veel te bieden hebben en die graag met je samenwerken. Daarnaast kun je een beroep doen op een actieve en gemotiveerde achterban.  

Als belangenbehartiger maak je deel uit van een gevarieerd team en werk je samen met de directeur, 2 andere belangenbehartigers en 7 andere parttime collega’s. Ook kun je een beroep doen op bijna 250 actieve vrijwilligers die zich, net als jij, op specifieke onderwerpen inzetten voor een optimale kwaliteit van zorg en leven voor mensen die te maken hebben (gehad) met borstkanker. Daarnaast werk je samen en zoek je actief contact met strategische samenwerkingspartners –waaronder NFK, IKNL, NABON, kanker.nl- die kunnen bijdragen aan het bereiken van jouw strategische doelen.

We bieden een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week, in schaal 10 conform CAO Sociaal werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. De aanstelling is voor een periode van 7 maanden (1 maand proeftijd) met uitzicht op een vast contract. 

Geïnteresseerd? 

Graat ontvangen wij je brief met cv en motivatie per e-mail vóór 6 maart. Reacties zijn welkom bij Marjan van Beest o.v.v. ‘vacature belangenbehartiger’: beest@borstkanker.nl  
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of de inhoud van de functie? Dan kun je die stellen aan onze directeur Cristina Guerrero Paez via de mail: guerrero@borstkanker.nl   

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.