NFK en de aangesloten kankerpatiëntenorganisaties zijn op zoek naar mensen met ervaring als kankerpatiënt die willen meewerken aan een baanbrekend project. In dit project willen wij openbaar maken welke ziekenhuizen goede kankerzorg leveren. Zodat alle kankerpatiënten weten 'waar ze moeten zijn met hun type kanker'. Zodat zij kunnen kiezen voor de juiste spreekkamer. We beginnen met borstkanker, blaaskanker, maag- en slokdarmkanker en nierkanker.

De patiënt staat in ons project centraal. Als patiëntenorganisatie zijn wij bij de grote landelijke project in the lead. Als vertegenwoordiger van kankerpatiënten bepalen we wat we goede zorg vinden en beoordelen we de informatie die we van ziekenhuizen krijgen. Dit doen we niet alleen, we werken in dit project samen met medische experts (artsen die voorop lopen in hun vakgebied) en experts op het gebied van oncologische data, statistiek en epidemiologie. Het uitvoerende werk wordt gedaan door betaalde medewerkers van NFK.

Wat hebben wij van jou nodig:

  • Ervaringsdeskundigheid als patiënt (borstkanker, blaaskanker, maag- en slokdarmkanker en nierkanker) met voldoende afstand tot eigen proces om eigen situatie te kunnen ontstijgen.
  • Bereidheid om kennis op te doen en je ervaring in te zetten in het kader van het project (schrijf je vast in de workshop 'Organisatie oncologische zorg' op 18 december)
  • Beschikbaarheid (in totaal zo’n 100 uur) in het voorjaar en najaar van 2019 als lid van de werkgroep van het project. De meeste bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht.
  • Bij voorkeur academisch werk- en denkniveau.

Wat hebben wij jou te bieden:

  • Scholing voor belangenbehartiging in de oncologische zorg (e-learning, workshop op locatie en ondersteuning tijdens het project).
  • Je werkt vanuit de kankerpatiëntenorganisatie binnen de koepel NFK met een groep bevlogen patiëntenvertegenwoordigers en professionele medewerkers.
  • Je werkt in het project samen met top van de Nederlandse kankerzorg.
  • Je levert een zinvolle bijdrage aan betere zorg voor de kankerpatiënten en aan het Nederlandse zorgbeleid (ons project is bijvoorbeeld een speerpunt van ministerie van VWS).
  • Je hebt contact met een brede achterban via de kankerpatiëntenorganisaties
  • Er is een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding beschikbaar.

Als je interesse hebt, horen we graag van je. Wij nemen contact met je op voor een korte kennismaking. We vragen de patiëntvertegenwoordigers sowieso deel te nemen aan de workshop ‘Organisatie van oncologische zorg’ op 18 december.

Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator van NFK
Neem contact op met Tilly Bouma.
088 0029777 vrijwilligerscoordinator@nfk.nl

Bereid je voor: