De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) organiseert in september twee digitale Els Borst-gesprekken met als onderwerp 'Samen beslissen' in de palliatieve fase. Hiervoor zijn we op zoek naar een aantal kankerpatiënten.

In een Els Borst-gesprek gaan kankerpatiënten en zorgverleners, die geen behandelrelatie hebben, met elkaar in gesprek onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider. Ze kijken vanuit elkaars perspectief naar de communicatie: zorgverleners worden zich bewust van de beleving van patiënten, terwijl patiënten leren over de beleving van zorgverleners. Dat zorgt voor reflectie en wederzijds begrip.

De gesprekken vinden plaats op:

Op 24 september van 13.00 tot 14.00 uur ism het RadboudUmc voor patiënten met een ongeneeslijke vorm van hematologische kanker. Het voorgesprek hiervoor vindt plaats op 22 september van 12.30 tot 13.30 uur.

Voor het gesprek zoeken wij nog drie kankerpatiënten die bereid zijn in een digitale bijeenkomst met zorgverleners ervaringen uit te wisselen over hoe zij besluitvorming rond de behandeling hebben ervaren.

Meld je aan

Aanmelden kan bij Tilly Bouma (vrijwilligerscoördinator@nfk.nl) met vermelding van je telefoonnummer en de tijden waarop wij je hierover kunnen bellen. Je kunt haar ook benaderen voor meer informatie. Op de website van NFK lees je meer over Samen Beslissen.