Ben jij, of je naaste, gediagnosticeerd met mesothelioom, of is je naaste het afgelopen jaar overleden aan deze ziekte? Dan kun je de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland helpen door jouw mening en ervaringen te delen tijdens een interview. Dit interview wordt gebruikt in een onderzoek waar de behoeften aan psychosociale (na)zorg bij mesothelioompatiënten en hun naasten in kaart gebracht wordt, met als doel deze te verbeteren.

Begin februari is IKNL, in samenwerking met Asbestslachtoffers Vereniging Nederland, een onderzoek gestart om onvervulde behoeften van mesothelioompatiënten en hun naasten te identificeren, en aan de hand daarvan te bepalen hoe de psychosociale ondersteuning en palliatieve zorgmogelijkheden verbeterd kunnen worden. Mesothelioom is een zeldzame kankersoort, die vooral ontstaat door blootstelling aan asbest. Per jaar krijgen ongeveer 700 personen deze diagnose in Nederland.

Als je interesse hebt om deel te nemen aan dit onderzoek kun je contact opnemen met mevrouw Agata Prusak via a.prusak@iknl.nl.

Lees meer over dit onderzoek en neem contact op met de onderzoeker Naar de website van Asbestslachtoffers Vereniging Nederland