Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van onze secretariaatsmedewerker zijn we op zoek naar een opvolger.

Wie zijn wij?

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- of lymfeklierkanker en voor mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Hematon maakt begrijpelijke en betrouwbare informatie over de ziektebeelden. Voor veel patiënten is lotgenotencontact erg waardevol. Hematon organiseert verschillende vormen van lotgenotencontact, via bijeenkomsten, in besloten Facebookgroepen en met een vragenteam. We komen op voor de belangen van de patiënten. We hebben ruim 6000 leden en er zijn bijna 160 vrijwilligers actief.

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand die zelfstandig kan werken en flexibel, empathisch en dienstverlenend is.
Iemand met organisatietalent, goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal, mondeling en schriftelijk.

Het secretariaat van Hematon is verantwoordelijk voor de coördinatie en administratie van de vrijwilligers. Dat doe je samen met de vrijwilligers uit de commissie Vrijwilligers. Verder ben je verantwoordelijk voor algemeen secretariaatswerk.

Onder de coördinatie en administratie van de vrijwilligers valt onder meer: de vrijwilligersadministratie, de coördinatie van het werven van nieuwe vrijwilligers in nauwe samenwerking met de vrijwilligerscoördinator. Je bent een vraagbaak voor (nieuwe) vrijwilligers en coördineert de jaargesprekken van de vrijwilligers. Je ondersteunt de commissie Vrijwilligers bij het organiseren van de vergaderingen, het maken van de agenda en de verslaglegging van de commissie.

Je ondersteunt bij de actualisatie van het Handboek Vrijwilligers, bij de organisatie van de vrijwilligersdagen en de introductiedagen en bij het inwerkprogramma en de scholing van vrijwilligers.

Je bent verantwoordelijk voor het doorsturen van de contactformulieren die via de website binnenkomen. Je beantwoordt de telefoon en de mails van het secretariaat, in samenwerking met de backoffice van Hematon, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties.

Je houdt de agenda op het intranet actueel en plaatst documenten in het virtueel kantoor (het intranet). Je regelt vergaderingen voor andere commissies (ruimtes, lunches). Je draagt zorg voor de inkomende en uitgaande post.

Je hebt ervaring als secretaresse en kunt werken met Office 365 en Sharepoint. Ervaring met een vrijwilligersorganisatie is een pré. Je aanstelling is voor circa 20-24 uur per week. Je salaris en arbeidsvoorwaarden zijn volgens CAO Sociaal werk schaal 6.

Heb je interesse?

Als je meer informatie over deze veelzijdige functie wilt hebben, neem dan contact op met Antoinette de Vries, senior-beleidsmedewerker, telefoon 0652592969.

Heb je belangstelling voor de functie stuur dan je sollicitatiebrief en CV vóór 20 februari aan: secretaris@hematon.nl, ter attentie van Antoinette de Vries. De sollicitatiegesprekken worden in week 8 gehouden.