Per april 2022 eindigt de tweede en dus laatste termijn van de huidige voorzitter van de PVHH, Rob Burdorf. Volgens de statuten van de vereniging is het daarom tijd voor wisseling van de wacht.

Maar hoe is het eigenlijk om voorzitter te zijn? We vroegen het aan Rob:

“(Vervroegd) met pensioen en er toch toe doen?"
‘Wat doe je met je tijd en je expertise als je met pensioen gaat? Ik koos ervoor om me actief in te zetten voor anderen. De voorzittersfunctie in een professionele en
bevlogen organisatie waarin zoveel vrijwilligers hun beste krachten geven, geeft heel veel plezier en voldoening. Ik kom met zoveel mensen in contact.

Als voorzitter spreek ik zowel ‘onze’ (para-)medici in de behandelcentra als onze vrijwilligers door het hele land.

Ook mag ik voorstellen doen voor de onderzoeksagenda, het patiëntenperspectief inbrengen bij richtlijnen en de registratie van medische ingrepen, een erepenning opspelden bij een lid dat we in het zonnetje zetten, districten bezoeken en onze PVHH vertegenwoordigen bij diverse overleggen met allerlei patiëntenorganisaties en verenigingen van (para-)medici.'

Wat verwachten we van de nieuwe voorzitter?

Het voorzitterschap is een heel afwisselende en veel voldoening gevende vrijwilligersfunctie. U moet er echt wel wat voor in uw mars hebben, stevig in uw schoenen staan, tactisch met alle soorten mensen om kunnen gaan, weten op welke manier u de PVHH met al haar leden en naasten het beste kan leiden. En ook nog mee nadenken over hoe De 2e Stemwinkel reilt en zeilt, omdat de PVHH enig aandeelhouder is én de vereniging subsidie daarvan ontvangt.

Vacature

De voorzittersfunctie is vacant per april 2022; we streven dan ook naar een ruime inwerk- of meeloopperiode. Het kost u ongeveer 15 uur in de week, maar u doet het als voorzitter gelukkig niet alleen! U werkt samen met medebestuursleden in Dagelijks Bestuur en Algemeen Bestuur, maar ook met zo’n 100 vrijwilligers, waaronder de bestuursleden van de twaalf districten. Bij uw werkzaamheden krijgt u ondersteuning van een professioneel klein kantoor.

Onkostenvergoeding

De PVHH heeft een onkostenregeling en vergoedt reiskosten, desgewenst via OV. Voor deze functie hebben we een profiel opgesteld, zodat duidelijk is welke werkzaamheden hieronder vallen, en welke competenties daarvoor nodig zijn. Het profiel sturen we u bij aanvraag graag toe.

Interesse? Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek: 030 2321483, info@pvhh.nl.