Mensen die behandeld worden voor kanker vallen onder de groep kwetsbare mensen voor wie het coronavirus een risico vormt. Op deze pagina vind je het laatste nieuws, kom je in contact met lotgenoten en lees je over andere initiatieven.

Vaccinatie en kanker

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) heeft op zijn site een aantal vragen en antwoorden over het coronavaccin in relatie tot kanker onder elkaar gezet.

NFK in actie

Kankerspecifieke informatie en lotgenotencontact

Tips voor patiënten

Video

Het programma ‘Oncologische zorg in het COVID-19 tijdperk wat hebben we geleerd?' gaat over contact tussen patiënten en artsen, beeldbellen, organisatie van zorg, aanpassingen van behandelingen en het aantal nieuwe diagnoses. Met data van IKNL, NFK en DOCC en de ervaringen van artsen. Bekijk de webinar met NFK-belangenbehartiger Irene Dingemans.

Informatie van andere kankerorganisaties

Archief

Doneer Je Ervaring

Wij behartigen de belangen van (ex-)kankerpatiënten. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat wij weten waar zij tegenaan lopen. Daarom vragen wij jou om je ervaring te delen via Doneer Je Ervaring: hét panel van (ex-)kankerpatiënten. Als je je vrijblijvend aanmeldt ontvang je een aantal vragenlijsten per jaar, over verschillende thema’s. Door anoniem je ervaring te delen zorg je ervoor dat jouw stem telt. NFK laat die stem horen in de zorg, bij verzekeraars, in de politiek en in de media. Meld je aan op doneerjeervaring.nl. Hier vind je ook meer informatie over eerdere onderzoeken die we deden.