Hieronder vind je de meest gestelde vragen over kankerpatiëntenpanel Doneer Je Ervaring en de antwoorden hierop.

Wat is Doneer Je Ervaring?

Doneer Je Ervaring is het grootste panel van (ex-)kankerpatiënten in Nederland.

Wie kan deelnemen aan Doneer Je Ervaring?

Iedereen die kanker heeft of heeft gehad kan deelnemen om zijn of haar ervaring en behoefte te delen. Ook vragen we in de toekomst ervaringen van zorgverleners en naasten.

Hoe werkt Doneer Je Ervaring?

Wanneer je je aanmeldt voor het panel van Doneer Je Ervaring, krijg je (automatisch) ongeveer zes keer per jaar een vragenlijst per mail toegestuurd. Je bent niet verplicht om de vragenlijsten in te vullen. Het invullen van een vragenlijst kost ongeveer 5 minuten en je antwoorden blijven anoniem.

Wat is het doel?

De uitkomsten van de vragenlijsten worden door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en haar kankerpatiëntenorganisaties gebruikt om de kwaliteit van leven en zorg voor mensen met kanker te verbeteren. We vergroten ons inzicht in de behoeften en meningen van mensen die kanker hebben (gehad) door middel van de vragenlijsten. Dit stelt ons in staat de belangen van (ex-)kankerpatienten nog beter en gerichter te behartigen. Door jouw ervaring te delen zorg je ervoor dat jouw stem telt. Deze laten wij horen in de zorg, de wetenschap, bij verzekeraars, in de politiek én in de media.

Wie zitten er achter Doneer Je Ervaring?

Doneer je Ervaring is van NFK en haar 19 kankerpatiëntenorganisaties. Elke organisatie maakt zich sterk voor patiënten met (een) bepaalde vorm(en) van kanker en de gevolgen daarvan. NFK behartigt als koepel de algemene belangen van (ex-)kankerpatiënten. Samen komen wij op voor de belangen van álle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker. Wij horen hun stem onder meer via Doneer Je Ervaring.

Ben je al lid of donateur van een van onze kankerpatiëntenorganisaties óf lid van B-Force of het Stomapanel? Dan krijg je de openstaande vragenlijsten door jouw organisatie (automatisch) toegestuurd en hoef je geen lid te worden van dit panel.

Hoe zit het met mijn privacy?

Je antwoorden in de vragenlijst zijn anoniem, er is geen koppeling mogelijk tussen persoonsgegevens en antwoorden op vragen in de vragenlijsten. Meer weten over hoe NFK ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd blijft? Lees dan onze volledige privacyverklaring.

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan het panel?

Er zijn geen kosten verbonden aan Doneer Je Ervaring, deelname is gratis.

Waar kan ik mijn vragen stellen?

Stuur een mail naar doneerjeervaring@nfk.nl.

Of neem contact op met Vivian Engelen, projectleider Doneer Je Ervaring.

Stel je vraag
Neem contact op met Vivian Engelen.
030 - 760 33 64 v.engelen@nfk.nl
Lid worden van het panel? Meld je aan