• Slider

Hematon

Logo Hematon

Hematon is de patiëntenorganisatie voor patiënten met een hematologische-oncologische aandoening (leukemie, lymfklierkanker, MDS, myeloom en de ziekte van Wäldenstrom) en mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Ondersteuning voor alle betrokkenen

Het doel van Hematon is het ondersteunen van deze groep mensen, bij alle aspecten die het leven met en na kanker met zich meebrengt. Maar de organisatie is er ook voor naasten en donoren van patiënten. Zo is er voor deze groep een apart gedeelte op de website, waar aandacht wordt besteed aan verwerking, tijd voor jezelf nemen, relatie en kinderen. Ook is er op de website zeer veel informatie beschikbaar over alle hematologische-oncologische ziektes - oorzaken, behandelingsmogelijkheden etc.

Lotgenotencontact

Hematon organiseert in heel Nederland lotgenotencontact. Dit kan per telefoon of tijdens landelijke of regionale bijeenkomsten. De vrijwilligers die hier voor patiënten klaar staan, zijn zelf patiënt of naaste van een patiënt. Zij weten dus hoe het is om te leven met een oncologische ziekte. Op deze bijeenkomsten zijn vaak ook interessante deskundige sprekers.

Belangenbehartiging vanuit patiëntperspectief

Bij Hematon vindt men het belangrijk dat de belangen van patiënten meteen hematologische-oncologische ziekte behartigd worden. Daarom is er veel contact met relevante instanties: wetenschapsinstituten, zorgaanbieders, verzekeraars, farmaceuten en de overheid. De stichting draagt vanuit patiëntperspectief bij aan belangrijke discussies over een veelheid van onderwerpen. Deze variëren van de beschikbaarheid van dure medicijnen en kwaliteit van zorg tot de positie van patiënten bij wetenschappelijk onderzoek en aandacht voor werk na kanker.

Hematon Magazine

Tenslotte brengt de organisatie ieder kwartaal een eigen tijdschrift uit, Hematon Magazine. Hierin staan het laatste wetenschappelijke nieuws en interviews met hematologen, maar ook ervaringsverhalen van patiënten, naasten en donoren.