• Slider

Stomavereniging

Logo Stomavereniging

De Stomavereniging is een vereniging voor en door mensen met een stoma of pouch. De vereniging wil een plek zijn waar ervaringen gedeeld worden en waar goede informatie en advies beschikbaar is. Ook wordt er opgekomen voor goede zorg en zet de vereniging zich in voor verbetering van maatschappelijke knelpunten die mensen met een stoma ondervinden.

Informatie en folders

Op de website van de Stomavereniging is zeer veel informatie te vinden over leven met een stoma. De verschillende soorten stoma's krijgen apart aandacht, net als verzorging van een stoma, mogelijke complicaties en de invloed van een stoma op het dagelijks leven. Ook is er een onderdeel dat speciaal over stoma's bij kinderen gaat. Naast de digitale informatiebank, zijn er tal van folders over diverse onderwerpen. Deze zijn te downloaden of te bestellen.

Lotgenotencontact en ervaringsverhalen

De Stomavereniging weet hoeveel waarde lotgenotencontact kan hebben. Het gevoel er even niet alleen voor te staan en lezen hoe anderen omgaan met hun stoma of pouch kan enorm helpen, bijvoorbeeld bij acceptatie. Daarom staan er tientallen verhalen op de website. Van mensen die een stoma of pouch hebben en hun problemen of opluchting. Hun acceptatie, dankbaarheid, verdriet of woede. Want het krijgen en hebben van een stoma gaat niet altijd over een leien dakje.

Het is ook mogelijk om direct contact met lotgenoten te hebben. Dit kan bijvoorbeeld op één van de landelijke of regionale bijeenkomsten. Afhankelijk van het soort bijeenkomst zijn er interessante workshops of lezingen. En de bezoekdienst, bestaande uit ervaringsdeskundigen, maakt graag een afspraak om een luisterend oor, steun en advies te bieden.

Input vanuit patiëntenperspectief

Tenslotte werkt de Stomavereniging samen met organisaties die bij stoma en zorg betrokken zijn: verpleegkundigen, chirurgen, fabrikanten, zorgverzekeraars en meer. De vereniging levert input vanuit patiëntenperspectief. Want (stoma)zorg kan altijd beter.