Morgen 4 februari is het wereldkankerdag. Op en rond deze dag kun je allerlei activiteiten volgen bij instellingen op het gebied van de kankerbestrijding en -behandeling.

Wereldkankerdag is in het leven geroepen door de Union for International Cancer Control (UICC) om aandacht te vragen voor kanker. Wereldwijd neemt het aantal mensen met kanker fors toe: van ruim 14,1 in 2012 naar 21,6 miljoen in 2030. Deze toename vindt vooral plaats in lage- en middeninkomenslanden. Er overlijden nu over de hele wereld meer mensen aan kanker dan aan HIV/AIDS, tuberculose en malaria samen. Maar als gevolg van betere behandelingen overleven ook steeds meer mensen de ziekte. In Nederland is op dit moment de gemiddelde 5-jaarsoverleving van kanker 62%.

Informatie over workshops, inloopateliers en open dagen kun je vinden op wereldkankerdag.nl. Deelnemende organisaties zijn onder meer: Integraal Kankercentrum Nederland, Radboud UMC en KWF Kankerbestrijding. Het Ingeborg Douwes Centrum en diverse ziekenhuizen uit Amsterdam hebben gezamenlijk een evenement georganiseerd: Pluk de dag. Een dag voor kankerpatiënten en hun naasten waarop je helemaal tot jezelf kunt komen en in contact kunt komen met lotgenoten. De ervaringsdeskundige ambassadeurs van Levenmetkanker zijn ook aanwezig voor vragen over kanker en werk.

Deel via

Lees verder...

  1. 2 februari 2015 Informatie over lange termijn gevolgen kankerbehandeling schiet tekort
    Lees verder
  2. 30 januari 2015 Budgetpolis vergoedt geen kankerzorg in gespecialiseerde ziekenhuizen
    Lees verder
  3. 23 januari 2015 Levenmetkanker neemt samen met verzekeraars toelatingsbeleid (ex-)kankerpatiënten onder de loep
    Lees verder