Heb jij ooit een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, of geprobeerd af te sluiten? Liep je ergens tegenaan, of ging dit juist zonder problemen? NFK is benieuwd naar ervaringen hierover van mensen die kanker hebben (gehad) en van mensen met erfelijke aanleg met verhoogd risico op het ontstaan van kanker.

Een overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden een vooraf afgesproken bedrag uit aan de partner of andere naasten. Nabestaanden hoeven zich dan geen zorgen over de financiën te maken. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij een hypotheek. Als iemand overlijdt en een inkomen valt weg, wordt met de uitkering uit de verzekering een deel van de hypotheek afgelost. Zo kan de partner of naaste toch in de woning blijven wonen.

Heb jij ooit een overlijdensrisicoverzekering afgesloten of geprobeerd af te sluiten?

Laat het ons weten, en doneer tussen 19 en 26 augustus anoniem je ervaring door in ongeveer 3 minuten de vragenlijst in te vullen.

De uitkomsten
De uitkomsten van het onderzoek plaatsen we 17 september a.s. op www.nfk.nl en delen we met de politiek en media. Daarnaast stellen wij het Verbond van Verzekeraars op de hoogte, zodat zij de resultaten met hun leden kunnen bespreken met als doel de verzekerbaarheid te vergroten.

Dit onderzoek wordt gedaan door Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met haar 19 kankerpatiëntenorganisaties.Deel via

Lees verder...

  1. 2 augustus 2019 Ella Visserman in Oncologie Up-to-date: ‘Hoe ervaren patiënten gezamenlijke besluitvorming in de oncologie?’
    Lees verder
  2. 29 juli 2019 Protonentherapie bij hersentumoren in zorgpakket
    Lees verder
  3. 10 juli 2019 NFK op International Shared Decision Making congres in Canada
    Lees verder