Logo Platform patiënt en voeding

Afgelopen jaar is het Platform Patiënt en Voeding opgericht. Deze non-profitorganisatie wil bijdragen aan de ontwikkeling van voeding als erkende medische interventie- en preventiestrategie.

Gezonde voeding draagt bij aan het herstel en de gezondheid van een patiënt. Voeding is ook cultuur, iets wat je samen deelt en waarvan je samen geniet. Het platform is in het leven geroepen om bij te dragen aan de ontwikkeling van gezond voedsel en voedingskundig advies op maat. De reguliere gezondheidszorg moet gezonde voeding meer een rol geven voor en na een behandeling.

Het platform bouwt zich geleidelijk uit rondom bijeenkomsten met patiënten en patiëntenverenigingen, en door het realiseren van projecten. Het heeft nog geen formele juridische status, en staat open voor een ieder die een constructieve bijdrage wil leveren. Een kleine kerngroep van 3 personen jaagt het ontwikkelproces aan: Cees Smit (VSOP), Chantal Gill’ard (VSOP / Inspire2Live) en Gaston Remmers (Inspire2Live). Levenmetkanker is een van de patiëntenorganisatie die betrokken is bij de organisatie.Deel via

Lees verder...

  1. 2 april 2015 Samen beslissen in de spreekkamer
    Lees verder
  2. 1 april 2015 Voorwaardelijke toelating nieuwe behandeling dikkedarmkanker
    Lees verder
  3. 27 maart 2015 Help ons de Patiëntenwijzers te verbeteren
    Lees verder