De diagnose kanker heeft een enorme impact op het leven. Daarom pleit het vorig jaar gepresenteerde Nationaal Actieplan Kanker & Leven er onder meer voor om in de spreekkamer niet alleen over de behandeling van de ziekte te praten, maar ook over de invloed daarvan op andere aspecten van het leven, zoals werk.

Tijdens het online congres Kanker & Leven van de Taskforce Cancer Survivorship Care georganiseerd door NFK & IKNL op 10 september 2021 krijg je een update en verdieping van de status van het Nationaal Actieplan Kanker & Leven.

Meld je nu aan en profiteer van de vroegboekkorting tot en met 1 juli 2021.

Het programma

Er komen verschillende sprekers aan bod zoals zangeres en ervaringsdeskundige Lisanne Spaander, hoogleraar en internist-oncoloog Jourik Gietema (UMCG) tevens voorzitter van de Taskforce Cancer Survivorship Care. Jourik Gietema praat je bij over wat er het afgelopen jaar is bereikt en waar liggen uitdagingen? Ook gaan diverse sprekers in op de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van (late) gevolgen, medische effecten en organisatie van zorg. Benieuwd naar wie er allemaal komen spreken? Bekijk dan het volledige programma.

Tijdens de interactieve werksessies kun je zelf aan de slag gaan met diverse onderwerpen:

 • Vast aanspreekpunt voor patiënten met kanker: hoe regel je dat in netwerkverband?
 • Formele en informele zorg, wat weet jij?
 • Succesfactoren voor oncologienetwerken voor de gevolgen van kanker
 • Effectief in gesprek over kanker & werk met de patiënt
 • Neuropathie bij chemotherapie: is er iets aan te doen?
 • Samenwerken aan voeding en beweging bij kanker over de muren van het ziekenhuis heen
 • PROMS voor kwaliteitsverbetering en onderzoek, maar bovenal in de spreekkamer.
 • Een praktijkvoorbeeld van betere organisatie van zorg met en rond de patiënt

Meer informatie? Bekijk het gehele programma.

Voor wie

Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals zijn welkom. Verpleegkundig(en) (specialisten), medisch specialisten (oncologen, radiotherapeuten e.a.), huisartsen, psychosociale zorgverleners (psychologen, maatschappelijks werkers e.a.), paramedici (fysiotherapeuten, diëtisten e.a.), bedrijfs- en revalidatieartsen en arbeidsgeneeskundigen. Ook onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres.

Meld je nu aan

Het programma staat online en de inschrijving is geopend. Meld je nu aan en profiteer van de vroegboekkorting tot en met 1 juli 2021.

Organisatie

NKF en IKNL organiseren samen het Congres Kanker & Leven namens de Taskforce Cancer Survivorship Care: een landelijk samenwerkingsverband waarin professionals, onderzoekers, beleidsmakers en patiëntenorganisaties hun krachten en expertise bundelen, om passende zorg voor mensen die leven met en na kanker mogelijk te maken. En in samenwerking met Congress Care en Heuvelman Sound & Vision.

Nationaal Actieplan Kanker & Leven Lees verder


Deel via

Lees verder...

 1. 13 april 2021 Kankerpatiënt informeren over neuropathie loont
  Lees verder
 2. 1 april 2021 Vaccinatie kankerpatiënten niet langer uitstellen
  Lees verder
 3. 1 april 2021 Actuele informatie over coronavaccinatie en kanker
  Lees verder