(Ex-)maagkankerpatiënten en hun naasten kunnen tot 23 november een bijdrage leveren aan een herziening van de landelijke richtlijn maagkanker.

De huidige richtlijn stamt uit 2009. Eerder dit jaar hebben zorgverleners en patiëntenorganisatie SPKS (Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal) een aantal knelpunten benoemd die zij in de richtlijn maagkanker willen aanpassen. Het is daarom goed nieuws dat de landelijke richtlijnwerkgroep nu het initiatief neemt om de richtlijn te herzien.

Eerste stap bij zo’n herziening is een raadpleging van patiënten en naasten. Ben je (ex-) maagkankerpatiënt en wil je bijdragen aan betere zorg bij maagkanker? Vul dan de vragenlijst in. Daarin staan vragen over welke onderwerpen jij belangrijk vindt voor de richtlijn maagkanker. De SPKS heeft deze vragenlijst opgesteld in samenwerking met het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Het invullen kost ongeveer 15 minuten. Je hebt tot 23 november 2014 de tijd om je stem te laten horen.

Contact

Voor vragen of bij problemen met het invullen van de lijst kun je contact opnemen met Laetitia Veerbeek via L.Veerbeek@iknl.nl, of met de secretaresse Niesje Munneke via n.munneke@iknl.nl of 088 234 65 70.Deel via

Lees verder...

  1. 10 november 2014 BGC-vaccin weer beschikbaar
    Lees verder
  2. 10 november 2014 Meer aandacht voor partner en gezin in contact met artsen
    Lees verder
  3. 28 oktober 2014 Uitvraag over vergoeding van stomamaterialen
    Lees verder