Vanaf vanmiddag 12 uur staat de eerste vraag uit de nieuwe NFK-campagne ‘Doneer je ervaring’ (www.doneerjeervaring.nl) live. De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) roept (ex-)kankerpatiënten, naasten en zorgprofessionals op om hun ervaringen omtrent de 'late gevolgen van kanker' te delen. We gebruiken de uitkomsten uit de vragenlijsten voor gerichte acties. Zo zorgen we, met de hulp van de 'gedoneerde' ervaringen, voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor (ex-)kankerpatiënten.

Vragenlijst 'late gevolgen'

We vragen in samenwerking met al onze kankerpatiëntenorganisaties, om ervaringen te delen. Want vaak heb je na de behandeling nog last van klachten, daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan vermoeidheid, concentratieproblemen, seksuele problemen, angst voor terugkeer van kanker, depressie of je werk niet goed kunnen uitvoeren. Dit zijn lange termijn gevolgen van kankerbehandelingen. We willen graag weten of het leven veranderd is na de diagnose kanker en hoe men daarmee omgaat. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er (nog) betere hulp, meer bewustwording en/of begeleiding komt. Doe mee aan de vragenlijst en word, net als Maarten van der Weijden, alvast lid van Doneerjeervaring.nl. Je krijgt dan automatisch mail wanneer er weer een nieuwe vragenlijst klaar staat (zo'n 4 keer per jaar). Zo help je mee aan een betere kwaliteit van leven en zorg voor (ex-)kankerpatiënten. Naasten en zorgprofessionals worden ook uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

Eenmalig meedoen of lid worden van Doneerjeervaring.nl

De campagne van Doneer je ervaring is tweeledig, men kan eenmalig anoniem meedoen aan een vragenlijst, of lid worden van Doneerjeervaring.nl en vaker meedoen. Wanneer je lid wordt, krijg je een e-mail wanneer er een nieuwe vraag wordt gesteld.Deel via

Lees verder...

  1. 2 oktober 2017 Patiëntenorganisaties nemen deel aan hoorzitting dure geneesmiddelen Tweede Kamer
    Lees verder
  2. 21 september 2017 Uitspraak kort geding Kanker.nl
    Lees verder
  3. 14 september 2017 Nog steeds torenhoge premies overlijdensrisicoverzekering (ex-)kankerpatiënten
    Lees verder