Het Nederlandse bedrijf The eNose Company heeft een elektronische neus ontwikkeld die door ademanalyse met hoge betrouwbaarheid kan vaststellen of er sprake is van hoofd-halskanker. Door enkele minuten via het mondstuk van de zogenaamde Aeonose te ademen, kan het apparaat binnen een kwartier een ademanalyse opstellen. Dit wordt vergeleken met de adempatronen van patiënten zonder hoofd-halskanker en patiënten met hoofd-halskanker. Zo kan het apparaat bepalen of er inderdaad sprake is van hoofd-halskanker.

Betrouwbaar en laagdrempelig

De AeonoseTM moet natuurlijk betrouwbaar zijn, maar ook laagdrempelig kunnen worden toegepast in de zorg. Daarom is the eNose Company is een crowdfunding campagne gestart die loopt tot 1 september met als doel om minimaal €250.000 op te halen. Dit geld is bedoeld om het apparaat sneller beschikbaar en inzetbaar te maken.

Inmiddels is bijna €200.000 via crowdfunding opgehaald. Behalve bedrijven hebben ook particulieren (patiënten en andere betrokkenen) een bijdrage geleverd. Er kan vanaf €250 per persoon geïnvesteerd worden.

Meehelpen? De campagne loopt tot 1 september. Lees meer over de actie en volg het verloop.Deel via

Lees verder...

  1. 4 augustus 2014 Denk mee over de richtlijn orale mucositis
    Lees verder
  2. 29 juli 2014 Psychologische hulp partner kankerpatiënt onder druk
    Lees verder
  3. 29 juli 2014 Meld je aan voor focusgroep richtlijn 'Pijn bij Kanker'
    Lees verder