In mei vond het symposium ‘Besluitvorming in de oncologie: en nu samen met de patiënt!’ plaats. Ella Visserman – belangenbehartiger Samen beslissen bij NFK – vertelde hier hoe patiënten gezamenlijke besluitvorming (samen beslissen) ervaren. In Oncologie Up-to-date van juli 2019 verscheen hier een artikel over.

In het artikel vertelt Ella over onze onderzoeken naar Samen Beslissen uit 2018 en 2019: “Het is belangrijk dat het veld weet wat de ervaringen van patiënten zijn. De cijfers uit het onderzoek moeten allerlei partijen bewust maken van het belang van samen beslissen, maar hen ook prikkelen om aan de slag te gaan. Niet alleen zorgverzekeraars, beroepsgroepen en de politiek, maar ook patiënten zelf moeten hun rol oppakken. Dat gaat al goed in Nederland, maar kan nog beter”.

Download hier het volledige artikel uit Oncologie Up-to-date:

Samen Beslissen

Samen Beslissen betekent dat je samen met je zorgverlener beslist over welke zorg of behandeling het beste bij je past. Hierin staan de medische mogelijkheden én jouw persoonlijke voorkeuren centraal.

NFK vindt dat Samen Beslissen in elke spreekkamer vanzelfsprekend moet zijn. Samen beslissen door arts en patiënt over de meest geschikte behandeling gebeurt steeds meer, maar kan nóg meer en beter. NFK en haar kankerpatiëntenorganisaties vinden dat alle mensen met kanker een volledig beeld moeten krijgen van wat in hun situatie medisch mogelijk is én welke keuzes zij hierin kunnen nemen. Ondersteuning van zorgverleners om een passende keuze te maken is hierbij onmisbaar.Deel via

Lees verder...

  1. 29 juli 2019 Protonentherapie bij hersentumoren in zorgpakket
    Lees verder
  2. 10 juli 2019 NFK op International Shared Decision Making congres in Canada
    Lees verder
  3. 5 juli 2019 NFK doet verslag over 2018
    Lees verder