Heb je na of tijdens de behandeling van kanker problemen gekregen met je gebit en heb je een beroep gedaan op de vergoeding voor bijzondere tandheelkunde? Dan is NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties) benieuwd naar jouw ervaring. Van 21 tot 28 augustus vragen we je om jouw ervaring anoniem en binnen twee minuten te doneren, door deze vragenlijst in te vullen.

Beroep op (gedeeltelijke) vergoeding bijzondere tandheelkunde

Wie wordt behandeld voor kanker kan te maken krijgen met een veranderde mondgezondheid. Dit kan tot problemen leiden, zoals het verlies van tanden of kiezen. Voor de kosten die hieruit voort komen kan in sommige gevallen een beroep worden gedaan op (een gedeeltelijke) vergoeding voor bijzondere tandheelkunde.

Komt het vaker voor dan we weten?

Op dit moment zijn er nog weinig geschillen en afwijzingen bij verzekeraars bekend. Wij zijn benieuwd of dit komt omdat een slechtere mondgezondheid weinig voorkomt of omdat mensen die kanker hebben (gehad), tandartsen en zorgverzekeraars niet op de hoogte zijn van de aanspraak die een (ex-)patiënt kan maken op vergoeding. Doneer jouw ervaring, zodat wij in de toekomst beter op kunnen komen voor de belangen van mensen die kanker hebben (gehad) en met deze kosten te maken krijgen.

Doe mee!

Voor deze korte poll werken we samen met het Zorginstituut en tv-programma Radar.Deel via

Lees verder...

  1. 31 juli 2018 Overlijden voorzitter Leven met Blaas- of Nierkanker Lisa Bracht
    Lees verder
  2. 22 juni 2018 Patiënten kunnen zorg verbeteren door vaker vragenlijsten in te vullen
    Lees verder
  3. 21 juni 2018 Verhuizing en jaarbericht
    Lees verder