Patientenbeweging Levenmetkanker zoekt (ex-)patiënten die deel willen nemen aan een beknopt onderzoek voor betere online keuze-ondersteuning.

Waarom dit onderzoek?
Aan welke informatie heb je als patiënt behoefte wanneer je de diagnose kanker krijgt? Hoe kunnen we je het beste helpen bij je keuze voor een ziekenhuis of specialist? Twee belangrijke vragen waarop we via dit onderzoek een antwoord zoeken. Zo krijgen we (beter) in beeld wat de behoeftes en verwachtingen van jou en andere (ex-)kankerpatiënten zijn. Dit willen we gebruiken voor de verbetering van de online keuzetools patiëntenwijzers.

Wat zijn Patiëntenwijzers?
Om patiënten te ondersteunen bij het maken van een keuze voor een ziekenhuis, biedt Levenmetkanker Patiëntenwijzers aan. Dit zijn keuze-ondersteunende instrumenten op internet. Op dit moment zijn er Patiëntenwijzers voor borstkanker, blaaskanker, bloed- en lymfeklierkanker, darmkanker, longkanker, maagkanker en prostaatkanker.

Wie kan deelnemen?
In totaal zoeken we 16 (ex-)patiënten. Het maakt niet uit welke kankersoort je hebt (gehad). Ook wanneer je een kankersoort hebt waarvoor geen Patiëntenwijzer bestaat, is je deelname waardevol.

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?
In 2 focusgroepen van maximaal 8 (ex-)kankerpatiënten voeren we onder leiding van een ervaren gespreksleider een diepgaand gesprek. De onderwerpen van dit gesprek zijn vooraf vastgesteld. Het gaat om een eenmalige sessie van maximaal 2 uur. Er is een vergoeding van 50 euro. Ook reis- en onkosten worden vergoed. De sessie is in Rotterdam op 7 en 13 mei van 18:30 tot 20:30. Je neemt deel aan de focusgroep op één van deze data. Je kunt aangeven welke datum jouw voorkeur heeft.

Meer weten?
Doe je graag mee of wil je eerst nadere informatie? Neem contact op met Rik van Bemmel via r.vanbemmel@levenmetkanker.nl Aanmelden kan tot 30 april.
Deel via

Lees verder...

  1. 26 maart 2015 Monissen en Clevers versterken Prinses Máxima Centrum
    Lees verder
  2. 24 maart 2015 Patiënten in onzekerheid over behandeling met dure geneesmiddelen
    Lees verder
  3. 5 maart 2015 Vorming oncologische netwerken op koers
    Lees verder