Wanneer je na de diagnose kanker weer aan het werk kunt en wilt, is een steuntje in de rug misschien welkom. Want terugkeer naar de werkvloer verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Een aantal (ex-)kankerpatiënten ging om die reden onlangs in gesprek met een ervaringsdeskundige ambassadeur van Levenmetkanker. Die ondersteuning wordt goed gewaardeerd met een 8,5. Vraag ook 3 uur gratis ondersteuning aan. Als je graag aan het werk gaat of blijft, kun je 3 uur gratis begeleiding ontvangen. De ervaringsdeskundige ambassadeurs geven tips en verwijzen door wanneer nodig. Ook zijn ze er voor emotionele ondersteuning en het helpen in je motivatie. Na afronding van de begeleiding wordt gevraagd in welke mate je de ervaringsdeskundige ambassadeurs aan zou raden aan een ander. Gemiddeld komt dit cijfer uit op een 8,5. Een greep uit de reacties: “Tevreden over de ontvangen ondersteuning” “Zeer prettig contact. Ik kreeg nuttige tips en met de warme persoonlijkheid en oprechte belangstelling was het net die steun die ik nodig had.” “De informatie die werd gegeven was duidelijk en bruikbaar”

Ook in gesprek?

Bekijk hier de profielen van de ervaringsdeskundige ambassadeurs en vraag een gesprek aan. De ervaringsdeskundige (naar keuze) begeleidt je met tips en handvatten. Je ontvangt 3 uur gratis ondersteuning.
Ervaringsdeskundige ambassadeurs

Kanker en werk, waar hebben we het over?

Hoeveel werknemers krijgen jaarlijks de diagnose kanker? Waar heeft de werknemer last van bij werkhervatting? En hoe wordt er invulling gegeven aan werk na de diagnose kanker? Je vindt de feiten en cijfers over kanker en werk terug in deze factsheet.
Deel via

Lees verder...

  1. 13 februari 2015 Realisatie luistersculptuur Oncowand dichterbij
    Lees verder
  2. 10 februari 2015 Lees de Jij over pijn bij kanker
    Lees verder
  3. 10 februari 2015 Verbeter de zorg rond pijn bij kanker
    Lees verder