Van 24 tot en met 31 januari 2015

Dinsdag 20 januari heeft Stichting Olijf, het netwerk van vrouwen met gynaecologische kanker en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) samen de beurshandel geopend om aandacht te vragen voor de preventie van baarmoederhalskanker en de Europese baarmoederhalskanker preventieweek, die van 24 tot en met 31 januari loopt.

Wereldwijd sterven jaarlijks 250.000 vrouwen aan baarmoederhalskanker. De ziekte is vaak te voorkomen door effectieve screening en vaccinatie. Toch weten vrouwen weinig over deze ziekte en zijn er veel Europese landen die geen of geen goede preventieprogramma’s hebben. De Europese Baarmoederhalskanker Vereniging (ECCA) heeft de week van baarmoederhalskanker in het leven geroepen om hier verandering in te brengen.

Nederland heeft een goed georganiseerd bevolkingsonderzoek waarvoor jaarlijks ongeveer 800.000 vrouwen worden uitgenodigd. Iedere vrouw tussen de 30 en 60 jaar kan zich laten onderzoeken. Mede dankzij dit onderzoek komt er in Nederland, in vergelijking met andere Europese landen, minder baarmoederhalskanker voor.

Olijf is de kankerpatiëntenorganisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van vrouwen met gynaecologische kanker. De organisatie is één van de 21 kankerpatiëntenorganisaties die lid zijn van Levenmetkanker.

Steun Olijf ook! Financiële steun voor het werk van Olijf is aantrekkelijk doordat Olijf een ANBI die haar middelen zeer doelmatig inzet.

www.rivm.nl/bevolkingsonderzoeknaarkanker
www.bevolkingsonderzoekbaarmoederhalskanker.nl
www.olijf.nl
Deel via

Lees verder...

  1. 15 januari 2015 Meerderheid kankerpatiënten vraagt zich af of ze erfelijk belast zijn.
    Lees verder
  2. 6 januari 2015 Paneldiscussie 'Pijn? Praat erover...!'
    Lees verder
  3. 9 december 2014 Denk mee over zorg bij borstkanker
    Lees verder