Juni in teken van kanker en werk

In de maand juni besteedt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties extra aandacht aan het thema kanker en werk. Een onderwerp waar steeds meer (ex-)kankerpatiënten mee te maken hebben. Een congres en de première van de documentaire ‘Onomkeerbaar’ staan op de agenda.

Elk jaar krijgen talloze werknemers de diagnose kanker. Een deel van hen wil en kan blijven werken. Een ander deel stopt een tijdje en wil daarna de draad weer oppakken. De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties vindt dat werken mogelijk moet zijn voor wie kan en wil. Ook ex-kankerpatiënten en chronisch zieken moeten kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt.
Om deze boodschap kracht bij te zetten heeft de NFK een aantal activiteiten op het programma staan deze maand.

Congres Grip op de werkvloer
Een werknemer heeft om gezond te werken de steun van zijn werkgever nodig. Andersom wil een goede werkgever zijn werknemer de kans geven om aan het werk te blijven. Daarom heeft de Kankerpatiëntenbeweging speciaal voor werkgevers het congres ‘Grip op de werkvloer' georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunnen werkgevers onderling sparren over de arbeidsparticipatie van chronisch zieken. Ook spraakmakende sprekers als Alexander Rinnooy Kan, hoogleraar Economie en Bedrijfskunde, Universiteit van Amsterdam en Alexia Penent, Danone Europa laten hun licht schijnen op het onderwerp.

Ervaringsdeskundige ambassadeurs
Verder kunnen werkgevers vanaf 2 juni onze zogenaamde ervaringsdeskundige ambassadeurs inschakelen voor informatie, advies en ondersteuning. Dit kan in de vorm van een gesprek of een workshop voor het managementkader, HR en bedrijfsartsen. Je kunt ze komende maand vinden via onze vernieuwde website www.kankerenwerk.nl

Documentaire 'Onomkeerbaar'
Werknemers kunnen werkgerelateerde informatie vinden op kanker.nl/werk. Op deze website is tevens op 2 juni om 20.00 uur de première van de documentaire ‘Onomkeerbaar’ te zien. Een film over drie vrouwelijke ex-kankerpatiënten. Hun strijd om te overleven verandert in een strijd om terug te keren naar de maatschappij en hun werk en leven weer op te pakken.

Jij over werk
Tot slot staat ook ons voorjaarsnummer van ons digitale magazine Jij het thema werk centraal. Neem een abonnement op de Jij.

Deel via

Lees verder...

  1. 20 mei 2014 Volumenorm behandeling slokdarmkanker moet omhoog
    Lees verder
  2. 20 mei 2014 Visie psychosociale oncologische zorg op maat
    Lees verder
  3. 20 mei 2014 Congres op de werkvloer 3 juni
    Lees verder