Wanneer je zelf kanker hebt of een van je naasten is ziek, kan er veel veranderen in je leven. Ook op het gebied van werk. NFK doet daarom onderzoek naar de impact van kanker op je werk.

We willen weten of er vanwege de kanker(behandeling) iets is veranderd aan je werksituatie. Ook zijn we benieuwd of een zorgverlener de gevolgen van de kanker(behandeling) voor jouw werk met je heeft besproken, en of je daar behoefte aan had. We zijn op zoek naar ervaringen van (ex-)kankerpatiënten en iedereen die een naaste heeft (gehad) met kanker.

De uitkomsten

De uitkomsten van het onderzoek worden op 2 april a.s. gepubliceerd op onze website en gedeeld met de 19 kankerpatiëntenorganisaties. Daarnaast delen we de resultaten met de media en politiek. Door ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte te brengen, kunnen zij leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee houden in hun werk.

Dit onderzoek wordt gedaan door Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met haar 19 kankerpatiëntenorganisaties.Deel via

Lees verder...

  1. 14 februari 2019 Uitzending Zembla geen reden tot ongerustheid
    Lees verder
  2. 13 februari 2019 Project ‘Arbeidsparticipatie als behandeldoel: van AYA naar werk’ van start
    Lees verder
  3. 7 februari 2019 NFK houdt gevolgen no-deal Brexit voor kankergeneesmiddelen scherp in de gaten
    Lees verder