Levenmetkanker is zaterdag 9 januari live in Kassa over problemen bij afsluiten levensverzekeringen. In de eerste uitzending van 2016 wil Kassa terugblikken op de uitzending van eind mei 2015 waarin Levenmetkanker de problemen met het afsluiten van levensverzekeringen bij ex-kankerpatiënten op de agenda gezet heeft. Het verbond van Verzekeraars is naar aanleiding van onze lobby en de daaropvolgende uitzending van Kassa gestart met het ontwikkelingen van een nieuw model om te beoordelen tegen welke premies ex-kankerpatienten een levensverzekering kunnen afsluiten. Maar is dit voldoende?

Zaterdag zal Laurence Maes van Levenmetkanker in de studio praten over wat er sinds mei gebeurd is en vooral wat er nog moet gebeuren willen ex-kankerpatiënten in de toekomst een levensverzekering kunnen afsluiten tegen een redelijke premie.

Uit nieuwe data waarover Levenmetkanker beschikt, blijkt namelijk dat de situatie nog veel schrijnender is dan we aanvankelijk dachten. Omdat levensverzekeringen vaak als voorwaarde worden gesteld voor het kopen van een huis, sluiten verzekeraars nu vele ex-kankerpatiënten uit. De enige manier om alsnog een levensverzekering af te sluiten is door bij veel verschillende verzekeraars een offerte aan te vragen. Maar dan nog weet je eigenlijk niet of je nu een reële premie betaalt of onterecht geweigerd bent.

Uitzending: Kassa bij NPO 1
Datum:
Zaterdag 9 januari 2016
Tijd:
19.05 uur

Uitzending van 16 mei 2015
Levenmetkanker was 16 mei ook bij Kassa over dit onderwerp:
Bekijk de uitzending: Ex-kankerpatiënten geweigerd door verzekeraars

Meer informatie
Meld problemen met het afsluiten van een levensverzekeringen via ons Meldpunt levensverzekeringen
Via Overlijdensrisicoverzekering Op Maat kun je hulp krijgen bij het afsluiten van een levensverzekering als je kanker hebt gehad.
Meer informatie over verzekeringen en kanker vind je in de bibliotheek van Kanker.nl.


Deel via

Lees verder...

  1. 23 december 2015 Vraag en antwoord vergoeding oncologische revalidatie 2016
    Lees verder
  2. 18 december 2015 Juiste doorverwijzing voorkomt sterfte aan maagkanker
    Lees verder
  3. 16 december 2015 Oproep aan medicijnfabrikant tot verlaging prijs
    Lees verder