Het is bijna zover. De wielrenners van Levenmetkanker beklimmen op 5 juni de beroemde berg Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Team NFK bestaat uit zeven gemotiveerde fietsers: Han van Overbeeke (bestuurslid), Pieter Houwers, Jeroen Schreurs (projectleider ICT) en Corrie Damstra. Ook Trees Oudshoorn-van Leeuwen (NSVG), Gerrit Kreuze (Stoma Vereniging) en Kees Jan Mulder (Stichting Zaadbalkanker) fietsen dit jaar mee met Alpe d'HuZes.

Het team kijkt vol ongeduld uit naar de grote dag. Een pas op de plaats maken en rust nemen, blijkt moeilijker dan nog een uitputtende duurtraining. Pieter : ‘Vandaag en morgen rusten, veel koolhydraten oppotten en donderdag aan de bak.’

Met het moreel zit het goed. ‘We discussiëren al twee dagen over wat nu de juiste voeding is tijdens de rit. De groep heeft zich opgesplitst in grofweg twee kampen. De techno's met Snelle jelles (koeken), Isostar (drank) of gelletjes (vloeibare voeding). En de traditionals: pannenkoeken en kippensoep. Voer genoeg voor nog twee dagen intensieve discussie.’

>> Volg ons team via Facebook…

Media

De NCRV zendt live op woensdag 4 juni, samen met de NOS op Nederland 1, portretten uit van deelnemers met hun motivatie om mee te klimmen. Op donderdag 5 juni doen Caroline Tensen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) vanuit Frankrijk live-verslag met interviews, reportages én de bekendmaking van het eindbedrag.

Op beide dagen staat tevens het radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg van 16.00 uur tot 18.00 uur in het teken van het evenement. Op de donderdag doet presentator Bert Kranenbarg gedurende de dag vanaf de berg verslag op Radio 2.

Deel via

Lees verder...

  1. 2 juni 2014 Vanavond 20.00 uur: Online première van ‘Onomkeerbaar’ op Kanker.nl/werk
    Lees verder
  2. 2 juni 2014 Concentratie kankerzorg noodzakelijk
    Lees verder
  3. 2 juni 2014 Verbod op preferentiebeleid dieetvoeding
    Lees verder