Levenmetkanker heeft afgelopen november 2014 de Salzburg Verklaring ondertekend. Deze verklaring roept patiënten en zorgverleners op om samen te werken in de besluitvorming over medische beslissingen.

Gedeelde besluitvorming betekent dat patiënt en zorgverlener gezamenlijk bepalen hoe het medische probleem wordt aangepakt. Samen wegen zij de voor – en nadelen af van de diverse behandelopties om tot een weloverwogen keuze te komen. Door de verklaring te tekenen schaart Levenmetkanker zich, samen met andere organisaties, achter het gedachtegoed van gedeelde besluitvorming. De partijen willen dit niet alleen in theorie maar ook in de praktijk realiseren.

Kiesgerust-gesprek

Levenmetkanker doet dit onder andere met haar Kiesgerust-campagne. Daarin wijzen we patiënten op de mogelijkheid een zogenaamd Kiesgerust-gesprek aan te gaan met een vertrouwenspersoon, zoals de huisarts of andere zorgverlener. Laat je niet verleiden tot overhaaste beslissingen. Neem de tijd en kies gerust om tot een weloverwogen keuze te komen samen met je zorgverlener.

11 december 2014Deel via

Lees verder...

  1. 9 december 2014 Denk mee over zorg bij borstkanker
    Lees verder
  2. 1 december 2014 Geneesmiddelen vanaf 1 januari niet meer verkrijgbaar via stadsapotheek
    Lees verder
  3. 18 november 2014 Leg schuld verslaving niet bij rokers
    Lees verder