Diana Monissen treedt medio juni aan als voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Hans Clevers gaat als wetenschappelijk directeur de onderzoeksfunctie van het Prinses Máxima Centrum opzetten.

Monissen, bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar, volgt Paul Venhoeven op die zich toelegt op de financiën en de nieuwbouw. Clevers is tot 1 juni president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en blijft als hoogleraar moleculaire genetica verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Monissen leerde als zorgbestuurder het volledige werkterrein van het Prinses Máxima Centrum kennen. Bovendien is zij sinds 2011 betrokken bij het initiatief, eerst als lid van de raad van advies en daarna als lid van de raad van commissarissen. Clevers is wereldwijd een van de meest gelauwerde kankeronderzoekers. Hij zal bij de opbouw van de onderzoeksfunctie nauw samenwerken met kinderoncoloog Rob Pieters, als bestuurder verantwoordelijk voor de zorg in het Prinses Máxima Centrum.

‘De enorme kracht en gedrevenheid van zowel Monissen als Clevers maken dat het kinderoncologisch centrum in goede handen is’, aldus Anemone Bögels, directeur van Levenmetkanker.

Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie wordt het grootste kinderoncologisch centrum van Europa. Doel is de beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker onder één dak te brengen.


Deel via

Lees verder...

  1. 24 maart 2015 Patiënten in onzekerheid over behandeling met dure geneesmiddelen
    Lees verder
  2. 5 maart 2015 Vorming oncologische netwerken op koers
    Lees verder
  3. 26 februari 2015 Levenmetkanker juicht komst protonenfaciliteiten toe
    Lees verder