Deze maand laten mannen in het kader van Movember hun snor staan om aandacht te vragen voor zaadbalkanker en prostaatkanker. Stichting Zaadbalkanker steunt dit initiatief en samen met het MBO College Hilversum (ROC Amsterdam) hebben ze verschillende acties op touw gezet.

Campagne zaadbalkanker door studenten

Zaadbalkanker is de meest voorkomende kanker bij jongemannen tussen de 15 en 35 jaar. Toch weten zij vaak niets van deze ziekte en weten zij niet hoe ze deze tijdig kunnen ontdekken bij zichzelf. De studenten van de mediaopleiding voeren in samenwerking met Stichting Zaadbalkanker vanaf deze maand campagne om jongemannen bewust te maken van het bestaan van zaadbalkanker. En hen te wijzen op het belang van zelfonderzoek. De acties monden uit in een spetterend slot-event rondom Wereldkankerdag volgend jaar. Via de website van Stichting Zaadbalkanker en Levenmetkanker kun je de acties in de gaten houden. Stichting Zaadbalkanker is de organisatie van en voor mannen met zaadbalkanker en hun naasten. De stichting richt zich onder meer op informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. Mannen met prostaatkanker die behoefte hebben aan informatie en contact kunnen terecht bij Prostaatkankerstichting.nl. Deze kankerpatiëntorganisatie is tevens actief als belangenbehartiger. Beide kankerpatiëntenorganisaties zijn lid van patiëntenbeweging Levenmetkanker.
Jongeren van het ROC Amsterdam die campagne voeren om het taboe rond zaadbalkanker te verbreken.


Deel via

Lees verder...

  1. 29 oktober 2015 Psychosociale zorg bij kanker vanaf de diagnose
    Lees verder
  2. 27 oktober 2015 Verhoogt rood en bewerkt vlees het risico op kanker?
    Lees verder
  3. 27 oktober 2015 ‘Werkgevers onvoldoende bekend met mogelijkheden voor werknemers met kanker
    Lees verder