De NFK, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, minister Schippers (Volksgezondheid) en Kamp (Economische zaken) hebben samen met een aantal andere grote partijen een brede ‘Health Deal’ getekend voor gerichte beslissingen in de kankerzorg. Deze moet bijdragen aan optimale beschikbaarheid van medische informatie.
De wetenschap rondom de oncologie ontwikkelt zich razendsnel. Er komen steeds meer verschillende en specifieke behandelingen op maat. De hoeveelheid aan informatie op dit gebied is enorm. Het is haast onmogelijk om te beschikken over relevante kennis op het juiste moment. Op IT- gebaseerde beslisondersteuning kan hierbij helpen. Deze kan artsen en patiënten ondersteunen in het maken van de beste keuze voor een behandeling.
Arja Broenland, interim-directeur NFK: ‘De health deal is goed voor kankerpatiënten omdat de patiënt, samen met de arts, betere keuzes kan maken bij kankerbehandelingen. De patiënt krijgt ook zo sneller de voor hem beste behandeling op maat en verkeerde en onterechte behandelingen kunnen worden voorkomen. ’ De Health Deal is ondertekend door de ministeries van VWS en EZ, initiatiefnemers Medical Research Data Management (MRDM) en IBM Nederland, Academisch Medisch Centrum, het Antoni van Leeuwenhoek, Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo, Coöperatie VGZ, Zilveren Kruis, Menzis, NFK, Health-RIL, Integraal Kankercentrum Nederland, Dutch Institute for Clinical Auditing en Universiteit Twente.


Deel via

Lees verder...

  1. 9 juni 2016 ‘Als gevolg van blootstelling aan asbest kunnen verschillende vormen van asbestziekten optreden’
    Lees verder
  2. 7 juni 2016 Psychosociale zorg bij kanker moet in basispakket
    Lees verder
  3. 30 mei 2016 Actie voor psychosociale zorg kankerpatiënten
    Lees verder