NFK, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, behartigt de belangen van 20 kankerpatiëntenorganisaties (kpo’s) in Nederland. In de ALV van NFK is per 21 juni 2017 besloten dat als nieuw lid zal toetreden de Living With Hope Foundation (LWHF). Drie bestaande organisaties op het gebied van alvleesklierkanker, te weten Lisa Waller Hayes Foundation, Alvleesklierkankervereniging Nederland (AVKV) en SPKS hebben namelijk hun activiteiten op het gebied van alvleesklierkanker samengebracht in LWHF.

Nieuwe kracht
Volgens Leo Kwakkenbos, voorzitter van het bestuur van LWHF, betekent dit veel: “Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een gezamenlijke, centrale aanpak ons in staat stelt om onze doelstellingen te verwezenlijken. Belangrijk hierbij is de ondersteuning van een overkoepelende organisatie als NFK, met diens ervaring en netwerken, die ook in staat is om vraag en aanbod van ervaringsdeskundigheid middels centrale coördinatie en beleid te stroomlijnen”.

Arja Broenland, directeur-bestuurder van NFK, zegt namens alle kpo’s erg blij te zijn met dit nieuwe lid: “Samen staan we nog sterker, om te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten, een betere kwaliteit van zorg en een betere toegankelijkheid ervan”. Dat gebeurt door de instrumenten van belangenbehartiging, patiëntenparticipatie en een goede informatievoorziening. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor eventueel nadere informatie:
B. Rutgers, NFK, directiesecretariaat@nfk.nl of 030 291 6090.

Deel via

Lees verder...

  1. 1 juli 2017 Meer aandacht voor psychosociale nazorg
    Lees verder
  2. 21 juni 2017 Kanker veroorzaakt grote problemen bij seks en intimiteit
    Lees verder
  3. 13 juni 2017 Strijd van kankerpatiëntenorganisaties beloond: pertuzumab en pembrolizumab in basispakket
    Lees verder