Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën. Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. Deze legt in gewone taal uit wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is. Sinds vorige week staat de website online.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor ‘psychosociale klachten’ bij kanker. Er is veel informatie over dit onderwerp, maar die is vaak niet goed vindbaar of onvoldoende toegankelijk voor (ex) patiënten en hun naasten. De website ‘Kanker doet veel met je’ probeert hier verandering in aan te brengen. Op de website is in gewone taal te lezen wat psychosociale klachten zijn en welke hulp er is. Dit gebeurt aan de hand van informatieve animaties. De focus ligt op veel voorkomende klachten zoals vermoeidheid, angst, somberheid, relatieproblemen en geldproblemen. Het aanbod aan hulp (formeel en informeel) is in één oogopslag te zien. Ook de rol van kankerpatiëntenorganisaties binnen het psychosociale veld krijgt aandacht.

Vindbaar
’Kanker doet veel met je’ zet voor vijf thema’s reeds bestaande informatie en hulpmiddelen overzichtelijk bij elkaar. Daarnaast bevat de website praktische tips en adviezen, links naar websites zoals nfk.nl, en verwijzingen naar zorgverleners.Deel via

Lees verder...

  1. 7 november 2018 NFK stuurt brief aan Tweede Kamer over vergoeding bijzondere tandheelkunde na kanker
    Lees verder
  2. 30 oktober 2018 Samen beslissen over je kankerbehandeling: wat is jouw ervaring?
    Lees verder
  3. 9 oktober 2018 Kwart ongeneeslijke kankerpatiënten aan lot overgelaten
    Lees verder