Csm Foto Nfk Lisa Bracht Overlijden 9Fdd2B0776

Diepgeraakt zijn wij door het overlijden van Lisa Bracht. Op 26 juli 2018 is zij overleden aan haar ziekte niercelkanker. Als voorzitter van Leven met Blaas- of Nierkanker (LMBNK) was zij jarenlang de drijvende en bindende kracht van de vereniging. Daarnaast was zij zeer actief voor NFK. Lisa is onvervangbaar, in de eerste plaats voor haar familie. Maar ook voor ons als patiëntenorganisaties. Met niet aflatende toewijding was Lisa er altijd voor het belang van de patiënt.

Belangrijke rollen

Binnen NFK speelde Lisa een belangrijke rol in de groei van de federatie, zij was een voorstander van het federatieve denken – elkaar, samen met de kankerpatiëntenorganisaties, versterken. Op alle fronten streed zij voor versterking van de patiëntbelangenbehartiging op alle niveaus.

In de werkgroep Expertzorg was zij voorvechter in ons debat voor minder versnippering en meer toegang tot Expertzorg voor álle kankerpatiënten. Zij was het er niet mee eens dat mensen worden behandeld in een ziekenhuis waar slechts een handjevol patiënten worden behandeld, dat kon geen goede zorg zijn. Maar ze kon ook mensen vrij laten in hun eigen keuze, al vond ze het onverstandig.

In het geneesmiddeldebat leverde zij ook haar bijdrage. Mensen hadden recht op behandeling, ook als die duur was. Maar meer nog vond zij dat mensen recht hebben op eerlijke voorlichting en op tijdig stoppen met behandelen, soms doet zo’n behandeling meer kwaad dan goed. Lisa was voortrekker binnen NFK om het debat te starten rondom het goede afscheid in plaats van tot de laatste dag behandelen. Maar, ook daar liet ze iedereen in zijn of haar waarde en in hun eigen keuze.

Lisa Bracht was bescheiden over haar eigen rol, maar met veel wijsheid en tact wist zij de belangen van patiënten duidelijk voor het voetlicht te brengen. Haar gepassioneerde inzet en visie zal ons blijvend inspireren.

Wij zullen haar allemaal erg missen.Deel via

Lees verder...

  1. 22 juni 2018 Patiënten kunnen zorg verbeteren door vaker vragenlijsten in te vullen
    Lees verder
  2. 21 juni 2018 Verhuizing en jaarbericht
    Lees verder
  3. 14 juni 2018 Sigaretten bevatten meer schadelijke stoffen dan gedacht
    Lees verder