Pijn? Praat erover

Op zaterdag 17 januari verzorgt Stichting Pijn bij Kanker tijdens de Pijndagen in Utrecht een sessie met als onderwerp 'Pijn? Praat erover…!'

Communiceren is de boodschap
De bestrijding van pijn bij kanker gebeurt niet altijd optimaal. In de praktijk blijkt dat veel artsen hun patiënten niet naar pijn vragen en blijken patiënten met pijn niet altijd hulp te vragen of weten niet waar ze met hun vragen terecht kunnen. Daardoor is pijn bij de behandeling van kanker vaak, onbedoeld, een ondergeschoven kindje. Maar hoe kan dit? Hoe kan sprake zijn van passende zorg bij zoveel gebrek aan communicatie? Wat moet er gebeuren om patiënten en hun behandelaren (beter) met elkaar te laten praten over pijn bij kanker?

Paneldiscussie
Onder leiding van wetenschapsjournalist en televisiepresentator Diederik Jekel, gaan we hierover in discussie. Hoe kan het beter, wat zijn goede suggesties zodat we in de toekomst beter gaan communiceren over pijn bij kanker. De discussie is gericht op patiënten, naasten en pijnspecialisten die dagelijks te maken hebben met pijn bij kanker.

Locatie en tijd: TivoliVredenburg in Utrecht, zaterdag 17 januari van 11.15 - 12.45 uur
Kosten: geen

Meepraten? Wil je als patiënt of naaste deelnemen aan deze sessie? Stuur dan een e-mail naar info@stichtingpijnbijkanker.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Deel via

Lees verder...

  1. 9 december 2014 Denk mee over zorg bij borstkanker
    Lees verder
  2. 1 december 2014 Geneesmiddelen vanaf 1 januari niet meer verkrijgbaar via stadsapotheek
    Lees verder
  3. 18 november 2014 Leg schuld verslaving niet bij rokers
    Lees verder