Oncowand
Media aandacht en crowdfunding steun in de rug

Aandacht voor sleutelmomenten in het leven van mensen met (ooit) kanker. Ervaringen en inzichten waar iedereen wijzer van wordt. Dat is waar het project Oncowand om draait. Levenmetkanker ondersteunt het project al vanaf de start in 2012. Nu krijgt ook het publiek de kans mee te doen.

De Oncowand
Een manshoge mobiele sculptuur waarin sleutelverhalen van mensen met (ooit) kanker zijn verzameld. De bezoeker stapt binnen en kan deze privé beluisteren. In zo’n verhaal delen mensen met (ooit) kanker in één minuut een belangrijk persoonlijk inzicht ontstaan in hun omgang met deze ingrijpende ziekte. De Oncowand nodigt uit tot luisteren en geeft mensen met (ooit) kanker een stem. Het is de bedoeling dat de wand in de loop van 2015 gerealiseerd zal zijn en op verschillende plaatsen te vinden zal zijn. Levenmetkanker ondersteunt het project. De luistersculptuur kan bij diverse bijeenkomsten ingezet worden.

Initiatiefnemers
De Oncowand is een initiatief van Bartho Hengst. Zijn motivatie ligt in zijn persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp en werd versterkt door zijn jarenlange inspanningen voor de totstandkoming van Kanker.nl.
In het Radio 1 programma Start was onlangs een uitgebreid interview met Hengst te horen, waarin hij uitleg geeft over zijn motivatie, het doel en de plannen rond de wand.

Momenteel werkt de speciaal opgerichte stichting Oncowand de bouw, promotie en educatieve programma’s rond de Oncowand voor. Zoals gezegd, het publiek kan nu ook bijdragen aan de bouw via crowdfunding. Dat kan nog tot eind maart en is al mogelijk vanaf €10,-. Kijk voor meer informatie op www.oncowand.nl.Deel via

Lees verder...

  1. 10 februari 2015 Lees de Jij over pijn bij kanker
    Lees verder
  2. 10 februari 2015 Verbeter de zorg rond pijn bij kanker
    Lees verder
  3. 6 februari 2015 Verpleegkundigen tegen kanker lanceert website
    Lees verder