Iedere patiënt heeft recht op goede informatie. De NPCF en de Federatie Medisch Specialisten (FMS) hebben het initiatief genomen om 3 goede vragen te ontwikkelen, die de patiënt ondersteunen bij het vragen naar informatie. Met deze informatie kunnen patiënten keuzes maken die passen bij zijn of haar wensen en situatie. Levenmetkanker heeft samen met andere patiëntenorganisaties de 3 goede vragen in een pilot getest.

Verschillende ziekenhuizen zijn (of gaan binnenkort) de 3 goede vragen aan hun patiënten geven op ansichtkaarten, posters of digiborden. Daarnaast worden hun zorgverleners geïnformeerd en desgewenst geschoold over het werken met de 3 goede vragen. De NPCF informeert haar achterban over de 3 goede vragen en ook Levenmetkanker is gestart met het informeren van haar patiëntenorganisaties.

Op de lustrumbijeenkomst van Leven met blaas- of nierkanker zijn de 3 goede vragen onlangs gepresenteerd. Ze zijn te vinden via www.3goedevragen.nl.

Meer weten? Neem dan contact op met Ella Visserman, projectleider kwaliteit van zorg bij Levenmetkanker via e.visserman@levenmetkanker.nl.

3 goede vragen


Deel via

Lees verder...

  1. 4 november 2015 Dure geneesmiddelen: partijen moeten verantwoordelijkheid nemen
    Lees verder
  2. 4 november 2015 Onderzoek praktijkvariatie bij kankerpatiënt in palliatieve fase
    Lees verder
  3. 3 november 2015 Meer investeren in onderzoek werkzaamheid geneesmiddel borstkanker
    Lees verder