Logo's Prostkaatkankerstichting.nl en Blue Ribbon

Vandaag zijn tijdens de jaarlijkse donateursdag van ProstaatKankerStichting.nl (PKS) in De Reehorst in Ede de plannen aangekondigd tot een samenwerkingsverband tussen PKS en Stichting Blue Ribbon.

Prostaatkankerstichting.nl is de patiëntenorganisatie die lotgenotencontact biedt, voorlichting geeft en de belangen behartigt van mannen met prostaatkanker en hun naasten. Daarnaast steunt PKS wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van prostaatkanker.

Blue Ribbon wil mannen en vrouwen bewust maken van de prostaat en het risico op prostaatkanker. Het doel hierbij is een vroegtijdige herkenning waardoor de kans op genezing en overleving aanzienlijk wordt vergroot.

Beide stichtingen blijven geheel zelfstandig maar zullen deels gezamenlijk optreden. Daar waar het gaat om bewustwording van en voorlichting over prostaatkanker bij mogelijk toekomstige prostaatkanker patiënten en het brede publiek, kunnen PKS en Blue Ribbon elkaar versterken.

"Er bestond bij de donateurs van PKS al langere tijd de behoefte om in actie te komen en een breder publiek bewust te maken van de symptomen en de gevolgen van prostaatkanker." aldus de voorzitter van PKS Kees van den Berg. "Nu kunnen ook onze donateurs via acties Blue Ribbon ondersteunen en zo de bewustwording rond prostaatkanker vergroten".

De voorzitter van Blue Ribbon, Huib van Santen, kondigde tevens aan dat Blue Ribbon dit najaar met een eerste grote bewustwordingscampagne zal gaan starten.

Deel via

Lees verder...

  1. 8 oktober 2015 In gesprek blijven over werken na kanker
    Lees verder
  2. 8 oktober 2015 Koersboek inspireert professionals tot oncologische netwerkvorming
    Lees verder
  3. 29 september 2015 NSvG lanceert levensreddende app
    Lees verder