Oncologiedagen 2015

Op 17 en 18 november worden de Oncologiedagen voor verpleegkundigen gehouden. Het thema dit jaar is Bewogen & Bevlogen. Levenmetkanker verzorgt een sessie waarin patiëntgerichter werken centraal staat. Kankerpatiëntenorganisaties hebben vastgesteld wat goede kankerzorg is, vanuit het perspectief van mensen geraakt door kanker. Nu is het tijd om te reflecteren: wordt die goede zorg geleverd die voor de patiënt van belang is.

De sessie Patiëntgerichter werken? Onderzoek, reflecteer en doe het anders! vindt plaats op woensdag 18 november van 14:55 tot 15:55 uur. De kracht van het bundelen van het zorgverlenersperspectief en het patiëntenperspectief komt hierin aan bod. Hoe ervaren patiënten goede kankerzorg? Door reflectie krijgen zorgaanbieders bevestigd wat goed gaat en wordt er verhelderd wat beter kan. De reflectieresultaten helpen de zorgaanbieders bij het kiezen van interventies om de zorg te borgen of te verbeteren. De sessie is namens Levenmetkanker in handen van Rik van Bemmel, project- en beleidsmedewerker kwaliteit van zorg en Claudia Schröder, projectleider kwaliteit van zorg.

Sessies Borstkankervereniging Nederland
Borstkankervereniging Nederland verzorgt twee sessie op de Oncologiedagen:

Levenmetkanker, Borstkankervereniging Nederland, Hematon, Leven met Blaas- of Nierkanker, ProstaatKankerStichting.nl, stichting Olijf en Stichting Zaadbalkanker zijn beide dagen aanwezig met een stand.

De 34ste Oncologiedagen, Bewogen en Bevlogen, vinden 17 en 18 november plaats in congrescentrum ReeHorst te Ede.

>> Meer informatie over de OncologiedagenDeel via

Lees verder...

  1. 10 november 2015 Informatie en aandacht voor partner en gezin
    Lees verder
  2. 6 november 2015 Minister en fabrikant aan zet bij kostenverlaging geneesmiddelen
    Lees verder
  3. 5 november 2015 Recht op goede informatie met 3 goede vragen
    Lees verder