The eNose Company is gestart met een crowdfunding campagne voor de doorontwikkeling van de Aeonose™ en het versnellen van de marktintroductie. Het bedrijf hoopt minimaal €250.000 op te halen bij particuliere investeerders. Uit een pilotstudie met Maastricht UMC+ blijkt dat dit apparaat aan de hand van ademanalyse met een hoge betrouwbaarheid kan aangeven of er sprake is van hoofd-halskanker.

Hoofd-halskanker is met 644.000 nieuwe gevallen per jaar de zesde meest voorkomende vorm van kanker wereldwijd. Ieder jaar komen 15.000 Nederlanders bij hun arts met klachten die kunnen duiden op een vorm van hoofd-halskanker. Bij verdenking gaan deze patiënten een uitgebreid medisch traject in om vast te stellen of er inderdaad sprake is van hoofd-halskanker. Een dergelijk traject bestaat onder andere uit het afnemen van weefsel met behulp van een scopie en beeldvormend onderzoek. Bij ongeveer 3.000 patiënten wordt daadwerkelijk een vorm van hoofd-halskanker vastgesteld. De Aeonose™ kan met behulp van ademanalyse bij verdenking op hoofd-halskanker en bij periodieke controles van patiënten die onder behandeling zijn het diagnostisch traject aanzienlijk verkorten en is daarbij veel patiëntvriendelijker.

Voor meer informatie over de campagne en het verloop van de campagne kijk je op http://www.oneplanetcrowd.nl/project/enose of http://www.zorgfunders.nl.Deel via

Lees verder...

  1. 16 juni 2014 Deelname onderzoek effectiviteit psychologische begeleiding bij angst voor terugkeer van kanker
    Lees verder
  2. 12 juni 2014 Deelnemers gezocht voor landelijk onderzoek naar mindfulness bij kanker
    Lees verder
  3. 12 juni 2014 Congressen voor borstkankerpatiënten
    Lees verder