Astrid Nollen van der Wielen Astrid Nollen feliciteert Van der Wielen met zijn aanstelling

Per 1 september treedt Marcel van der Wielen aan als directeur van Stichting Melanoom. De belangrijkste opdracht voor deze eerste directeur van de stichting is het verder professionaliseren en laten groeien ervan. Hij neemt de dagelijkse leiding en een groot deel van de taken over van voorzitter Astrid Nollen. Nollen zal zich nu voornamelijk focussen op samenwerking met andere Europese en internationale melanoom organisaties. Daarnaast richt zij zich op het optimaliseren van de samenwerking van de 14 melanoomcentra in Nederland.

Van der Wielen heeft in zijn eerdere werk zeer veel ervaring opgedaan in de oncologie en beschikt hierdoor naast de relevante ervaring ook over een uitgebreid netwerk in de zorg. Na ruim twintig jaar in de farmaceutische industrie te hebben gewerkt, zette hij eind 2013 de stap om die branche te verlaten. Bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie is hij vervolgens verantwoordelijk geworden voor het opstarten en implementeren van een patiëntenregistratiesysteem.

Bij Stichting Melanoom gaat Van der Wielen zich bezighouden met het opzetten van structurele fondsenwerving, het schrijven van een lange termijn preventiebeleid en het vergroten van awareness rond de ziekte melanoom.

>> Naar de website van Stichting MelanoomDeel via

Lees verder...

  1. 30 augustus 2015 Thuischemo: meer keuze voor de patiënt, maar onder de juiste voorwaarden
    Lees verder
  2. 19 augustus 2015 Lees de laatste Jij over voeding en aanvullende zorg
    Lees verder
  3. 21 juli 2015 Bespreken van (late) gevolgen van borstkankerbehandelingen niet optimaal
    Lees verder