CZ en Menzis stoppen met het aanbieden van hun budgetpolis, zo meldt de NRC op 18 november. Patiëntenkoepel Levenmetkanker juicht deze beslissing toe en wil dat andere zorgverzekeraars volgen. Een budgetpolis is goedkoop maar heeft ook beperkingen, bijvoorbeeld in de keuze van ziekenhuizen.

Met een budgetpolis is het aantal ziekenhuizen waar je naartoe kunt zeer beperkt. Zo zijn het Antoni van Leeuwenhoek of academische ziekenhuizen niet gecontracteerd. Wanneer je hier toch naartoe gaat moet je een doorverwijzing hebben, anders moet je soms een deel van de kosten zelf betalen.

Laurence Maes, Levenmetkanker: ‘Patiënten zien na de diagnose kanker veel op zich af komen en moeten veel informatie verwerken. Zorgen over toegang tot ziekenhuizen en bijkomende kosten kunnen ze er niet bij gebruiken. Kankerzorg valt onder de basiszorg, die toegang moet gegarandeerd worden.’

De NRC meldt dat Zilveren Kruis nog een budgetpolis aanbiedt.

Bewust kiezen
In november en december is het tijd de zorgverzekering voor 2016 te kiezen. Om dit bewust te kunnen doen heeft NPCF een keuzegids en checklist ontwikkeld. Ook de budgetpolissen komen hierin aan bod.
Keuzegids zorgverzekeringen NPCF 2016


Deel via

Lees verder...

  1. 17 november 2015 Spoed kwaliteitseisen protonentherapie
    Lees verder
  2. 12 november 2015 Sessie patiëntgerichter werken op Oncologiedagen
    Lees verder
  3. 10 november 2015 Informatie en aandacht voor partner en gezin
    Lees verder