Onomkeerbaar vertelt het verhaal van drie vrouwen die zijn genezen van kanker. Hun strijd om te overleven verandert in een strijd om terug te keren in de maatschappij en hun werk en leven weer op te pakken. Na een emotionele achtbaanrit met gevoelens van verdriet, pijn en vreugde ontstaat er een nieuw bewustzijn over wie zij zijn en welke richting zij op willen gaan.

De film begint stipt op 2 juni om 20.00 uur op kanker.nl/werk en zal daarna van het internet verdwijnen. Een unieke kans om eenmalig met zoveel mogelijk (ex) kankerpatiënten en hun familie, vrienden en collega’s tegelijk online deze film samen te bekijken op www.kanker.nl/werk.

De documentaire Onomkeerbaar is gemaakt door Maaike Broos, filmmaker en bedrijfsantropoloog.

‘Ik wilde mijn eigen gevoel dat ik moeilijk kon uitleggen aan mijn omgeving tijdens mijn eigen herstel na kanker, vertalen naar beeld in een documentaire. Het was een uitdaging om een gevoelsfilm te maken die de kijker deelgenoot maakt van het herstelproces, door momenten te laten zien die je normaal gesproken als 'buitenstaander' niet zou meemaken'. Meer info op: http://www.balansdoc.nl/

Kanker.nl/werk
Het platform Kanker.nl faciliteert de online première om aandacht te richten op het thema werk en kanker. Helaas krijgt een kwart (24%) van de werknemers die kanker uiteindelijk ontslag. Bijna de helft (46%) van alle werknemers die kanker heeft, geeft aan dat ze behoefte had aan meer ondersteuning van de werkgever bij de terugkeer naar werk. De documentaire van Maaike Broos levert een intense persoonlijke bijdrage aan het maatschappelijk debat over werken en leven tijdens en nadat mensen behandeld zijn voor kanker. Op Kanker.nl is na de documentaire de gelegenheid om over dit onderwerp met Maaike Broos en anderen uit de film in gesprek te gaan en ervaringen uitwisselen.

Kanker & werk
Deze online première is onderdeel van een reeks activiteiten in de maand juni die de aandacht richten op het thema kanker en werk. Onder meer een congres voor werkgevers op dinsdag 3 juni onder de noemer: ‘Grip op de Werkvloer. Werken met een chronische ziekte kan’. Ook de start van de campagne ‘Doneer je ervaring’ van de Levenmetkanker-beweging is hiervan een onderdeel.


Deel via

Lees verder...

  1. 2 juni 2014 Concentratie kankerzorg noodzakelijk
    Lees verder
  2. 2 juni 2014 Juni in teken van kanker en werk
    Lees verder
  3. 20 mei 2014 Volumenorm behandeling slokdarmkanker moet omhoog
    Lees verder