Volgens de commissie van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is worst ‘kankerverwekkend’ voor mensen en rood vlees ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’. Worst en rood vlees verhogen vooral de kans op darmkanker. Het bericht, wat in diverse media is verschenen, roept vragen op bij mensen die kanker hebben of die kanker gehad hebben.

Naar aanleiding van deze berichtgeving adviseert KWF Kankerbestrijding niet meer dan 500 gram rood vlees per week te eten en het eten van bewerkt vlees te vermijden. Mensen die meer dan de aanbevolen hoeveelheid eten, hebben een licht verhoogd risico op kanker.

‘Het eten van dit vlees is echter niet zo schadelijke als roken. Jaarlijks krijgen 19.000 mensen in Nederland kanker door roken. Ruim 2.500 mensen krijgen jaarlijks kanker door het eten van bewerk en rood vlees. ‘

>> Lees KWF Kankerbestrijding: rood en bewerkt vlees







Deel via

Lees verder...

  1. 19 oktober 2015 Lees de laatste Jij over kwaliteit van zorg
    Lees verder
  2. 14 oktober 2015 Samenwerking ProstaatKankerStichting.nl en Stichting Blue Ribbon
    Lees verder
  3. 8 oktober 2015 In gesprek blijven over werken na kanker
    Lees verder