Volgens de commissie van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is worst ‘kankerverwekkend’ voor mensen en rood vlees ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’. Worst en rood vlees verhogen vooral de kans op darmkanker. Het bericht, wat in diverse media is verschenen, roept vragen op bij mensen die kanker hebben of die kanker gehad hebben.

Naar aanleiding van deze berichtgeving adviseert KWF Kankerbestrijding niet meer dan 500 gram rood vlees per week te eten en het eten van bewerkt vlees te vermijden. Mensen die meer dan de aanbevolen hoeveelheid eten, hebben een licht verhoogd risico op kanker.

‘Het eten van dit vlees is echter niet zo schadelijke als roken. Jaarlijks krijgen 19.000 mensen in Nederland kanker door roken. Ruim 2.500 mensen krijgen jaarlijks kanker door het eten van bewerk en rood vlees. ‘

>> Lees KWF Kankerbestrijding: rood en bewerkt vlees







Deel via

Lees verder...

  1. 29 september 2015 NSvG lanceert levensreddende app
    Lees verder
  2. 16 september 2015 Videoclip Stromae maakt kanker bespreekbaar
    Lees verder
  3. 30 augustus 2015 Thuischemo: meer keuze voor de patiënt, maar onder de juiste voorwaarden
    Lees verder