Verpleegkundigen tegen Kanker heeft sinds kort een website waarop verpleegkundigen zich kunnen aanmelden. De oncologieverpleegkundigen, aangesloten bij dit netwerk, wijzen de patiënt de weg naar één van de kankerpatiëntenorganisaties.

De verpleegkundige attendeert de patiënt op de mogelijkheid om lid te worden van een kankerpatiëntenorganisatie. Als de patiënt geïnteresseerd is, stuurt de verpleegkundige zijn e-mailadres naar de betreffende organisatie. De kankerpatiëntenorganisatie neemt vervolgens via e-mail contact op met de patiënt.

Verpleegkundigen tegen Kanker is in 2011 gestart vanuit 4 kankerpatiëntenorganisaties. Inmiddels zijn alle lidorganisaties van Levenmetkanker aangesloten. Ook hebben zich meer dan 550 oncologieverpleegkundigen aangemeld om mee te doen.

De oncologieverpleegkundigen zijn op deze wijze ambassadeurs voor de kankerpatiëntenorganisaties. Tegelijkertijd blijven zij goed op de hoogte van wat onder patiënten leeft, omdat de organisaties hun ervaringen met hen delen. Verpleegkundigen kunnen zich via de website aanmelden.
Deel via

Lees verder...

  1. 3 februari 2015 4 februari Wereldkankerdag
    Lees verder
  2. 2 februari 2015 Informatie over lange termijn gevolgen kankerbehandeling schiet tekort
    Lees verder
  3. 30 januari 2015 Budgetpolis vergoedt geen kankerzorg in gespecialiseerde ziekenhuizen
    Lees verder