In de videoclip bij het nummer Quand C’est? vecht zanger Stromae tegen een zwart en angstaanjagend monster, dat de ziekte kanker uitbeeldt. De videoclip is inmiddels in twee dagen tijd meer dan drie miljoen keer bekeken op Youtube en bij velen onderwerp van gesprek.

Centraal in de clip van Quand C’est? staat het gevecht tegen kanker. "Ja, we kennen elkaar goed. Je hebt mijn moeder al willen pakken, je bent begonnen met haar borsten. En dan de longen van mijn vader, weet je nog?", zingt Stromae. De zanger probeert aan het monster te ontsnappen, maar uiteindelijk krijgt het ook hem te pakken.

“Koude rillingen”, “tot tranen geroerd”, “heftig en mooi”, zijn enkele van de vele reacties die via sociale media worden gedeeld . “Het is een bijzonder indringende videoclip over een moeilijk bespreekbaar onderwerp”, zegt Anemone Bögels, directeur van Levenmetkanker. “Met een boodschap die je raakt, waar je over na gaat denken en met elkaar over in gesprek kan gaan. Het is mooi te zien hoe een bekende artiest hier aandacht voor vraagt.” Levenmetkanker behartigt de belangen van mensen met kanker en hun naasten. In Nederland hebben ongeveer 600.000 mensen kanker.

Mensen die met anderen over de clip willen praten, kunnen hiervoor terecht op Kanker.nl in de discussiegroep ‘Omgaan met kanker: als kanker in je leven komt’.Deel via

Lees verder...

  1. 30 augustus 2015 Thuischemo: meer keuze voor de patiënt, maar onder de juiste voorwaarden
    Lees verder
  2. 21 juli 2015 Bespreken van (late) gevolgen van borstkankerbehandelingen niet optimaal
    Lees verder
  3. 17 juli 2015 Ziekenhuizen verstrekken borstkankermedicijn Pertuzumab niet
    Lees verder