Jobcoach Marco de Graaf werd getroffen door kanker waarop zijn werkgever, een re-integratiebedrijf, zijn arbeidscontract niet verlengde. In de Telegraaf van vandaag, 27 oktober, doet hij zijn verhaal.

In 1994 werd De Graaf voor het eerst ziek in zijn mond. Hij herstelde volledig en werd uiteindelijk ‘genezen’ verklaard. Maar in 2009 werd hij toch weer ziek en bleek dat hij uitzaaiingen had. ‘Ik had er zin in om weer aan de slag te gaan. Er was niets mis met mijn hoofd, ik had heel veel werkervaring en kennis (...) Tot die dag in mei, toen mijn directie van het re-integratiebedrijf thuis op de bank plaats nam.’

De Graaf is inmiddels weer aan de slag bij de gemeente Barendrecht. En is ervaringsdeskundige ambassadeur voor Levenmetkanker, waar hij andere werknemers helpt door het geven van concrete handvatten en tips. Op kanker.nl/werk kunnen werknemers met kanker de ervaringsdeskundigen vinden. Ook biedt de website een e-learning en andere tools om hen te ondersteunen.

De ervaringsdeskundige ambassadeurs zijn er ook voor werkgevers en zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen en bedrijfsartsen. Werkgevers kunnen op kankerenwerk.nl informatie vinden over deze gratis ondersteuning en andere hulpmiddelen.

>> Bekijk de factsheet over kanker en werk: feiten en cijfers
>> Discussieer mee over kanker en werk...
Factsheet Kanker en werk


Deel via

Lees verder...

  1. 29 september 2015 NSvG lanceert levensreddende app
    Lees verder
  2. 16 september 2015 Videoclip Stromae maakt kanker bespreekbaar
    Lees verder
  3. 30 augustus 2015 Thuischemo: meer keuze voor de patiënt, maar onder de juiste voorwaarden
    Lees verder