Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt er te weinig rekening met hen gehouden op werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een rapportcijfer 5,4.
Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder 3600 ex-kankerpatiënten. NFK is in samenwerking met haar lidorganisaties een campagne gestart om meer bewustzijn te creëren voor de late gevolgen van kanker. Deze is tweeledig en gericht op zowel werkgevers als werknemers. We adviseren om met elkaar in gesprek te gaan. Onder andere hiervoor is de vernieuwde website Kankerenwerk.nl gelanceerd. Daarop vinden werknemers, zzp’ers en werkgevers informatie, handvatten, tips en tools over rechten en plichten, werkhervatting en re-integratie na kanker én tijdens de 'late gevolgen' van kanker.
Lees meer:
 • Lees de uitgebreide onderzoeksresultaten
 • Lees ons persbericht
 • Lees meer over werknemer en late gevolgen
 • Lees meer over ZZP’er en late gevolgen
 • Lees meer over werkgever en late gevolgen
 • Wat zijn late gevolgen?
 • Radiofragment van Nieuws en Co (NPO1) over invloed van 'late gevolgen', over onbegrip en kansen, op de werkvloer. Met Marjolein Spronk (NFK), Ragna van Hummel (Re-Turn) en Erik de Gier (ex-patiënt).


Deel via

Lees verder...

 1. 11 december 2017 Tweederde ex-kankerpatiënten ervaart late gevolgen kanker
  Lees verder
 2. 23 november 2017 NFK Transparantie Challenge: veertien ziekenhuizen open over meten van kwaliteit van kankerzorg vanuit patiëntperspectief
  Lees verder
 3. 8 november 2017 NFK vindt sluis medicijnen goed idee
  Lees verder