(Ex-)darmkankerpatiënten kunnen tot 31 oktober reageren op de herziene richtlijn colorectaal carcinoom (darmkanker). Het gaat specifiek om het hoofdstuk over de zorg rond de oudere darmkankerpatiënt.

De laatste versie van de richtlijn colorectaal carcinoom, gebaseerd op de nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen, is al enige tijd online beschikbaar. De richtlijnwerkgroep heeft recent ook een apart hoofdstuk geschreven voor de oudere patiënt met darmkanker. (Ex-)darmkankerpatiënten kunnen deze tekst becommentariëren. Op die manier kan de werkgroep ook hun visie meenemen in de definitieve versie.

Ben jij (ex-)darmkankerpatiënt of naaste en wil je reageren? Dan kun je de richtlijn van commentaar voorzien door op enquête te klikken.

 • Je kunt per onderwerp de teksten bekijken en becommentariëren. Belangrijk is dat je op de laatste pagina de enquête sluit omdat anders jouw commentaar verloren gaat.
 • Je kunt de gehele tekst lezen in de bijlage. Binnenkort kun je de tekst ook benaderen via www.oncoline.nl of www.richtlijnendatabase.nl.

Autorisatie
De richtlijnwerkgroep bespreekt het binnengekomen commentaar en legt daarna de definitieve versie voor aan de bij de revisie betrokken wetenschappelijke verenigingen. Op dat moment kun je geen inhoudelijk commentaar meer geven.Het hoofdstuk wordt uiteindelijk toegevoegd aan de richtlijn.

Contact
Voor vragen kun je contact opnemen met Anne Steutel via a.steutel@iknl.nl of 06-520 71 441.

5 september 2014
Deel via

Lees verder...

 1. 1 september 2014 Verbeter de zorg voor de oudere kankerpatiënt
  Lees verder
 2. 19 augustus 2014 Nieuwe uitgave Jij: Tijd en ruimte om te kiezen
  Lees verder
 3. 15 augustus 2014 13 september 2014 3e Nationaal Congres voor de urologische patiënt
  Lees verder